• BAN Blacklight badminton toernooi

    H. Wiltschut (BAN)
  • Badminton in het donker

    H. Wiltschut (BAN)
  • In actie bij BAN Blacklight toernooi

    H. Wiltschut (BAN)

In het donker badmintonnen bij BAN

12-02-2018, 14:31 | Lezersnieuws | H. Wiltschut

Badmintonvereniging BAN hield op 11 februari voor de derde keer haar BlackLight Badminton Toernooi. Ruim honderdveertig spelers, onderverdeeld in verschillende categorieën, speelden vol overgave badminton in de vrijwel volledig donkere sporthal de Icoon.

Alle badmintonvelden waren met speciaal tape afgezet en daardoor in het donker enigszins te onderscheiden. De felgele shuttles staken wel duidelijk af in het donker.

De duisternis in de sporthal leidde tot een wat opgewonden sfeer. Er was volop geroezemoes, kreten van verbazing en plezier bij de spelers en ook bij de vele toeschouwers die vanaf de tribunes het schouwspel aandachtig volgden.

Badminton spelen in het donker is totaal anders dan veel deelnemers gewend waren. De spelers moesten zich enorm concentreren en proberen de tegenstanders, de shuttle en de lijnen op het speelveld zo goed mogelijk te onderscheiden. Shuttles werden in eerste instantie vaak volkomen gemist of er werd verrassend naast geslagen. Veel shuttles belandden dan ook op een totaal andere plaats dan de spelers eigenlijk bedoelden. Daardoor kreeg elke wedstrijd een bijzonder verrassend karakter, wat regelmatig leidde tot humoristische taferelen.

Een groot aantal deelnemers had voor deze gelegenheid hun sportkleding aangepast aan de bijzondere omstandigheden wat aan hun bewegingen een bijzonder effect gaf.

Naarmate de middag vorderde, raakten de sporters geleidelijk gewend aan de ongebruikelijke spelomstandigheden. Daardoor ging het badmintonspel hen steeds beter af. Het kwam hier en daar tot fraaie rally's en bijzonder spannende wedstrijden. Maar winnen of verliezen was bij dit recreatieve BAN BlackLight toernooi niet de hoofdzaak. Het ging vooral om de unieke ervaring, het spelplezier en het onderlinge, sportieve contact.

BAN kreeg erg veel complimenten voor de uitstekende organisatie, de goede sfeer en de prima verzorgde, zeer bijzondere speelsituatie. 'Ik vond het leuker en verrassender dan ik vooraf verwacht had,' zei een van de deelnemers na afloop. 'Ik kom volgend jaar zeker terug want badminton in het donker dat speel je niet vaak.'

Badmintonvereniging BAN kan met veel voldoening terugzien op een bijzonder geslaagd, zeer apart badmintontoernooi. Foto's van het evenement en meer informatie over BAN op de website www.banbadminton.nl