• Jamilla van Veen

    Fred Stam Amersfoort

Highlanders proeven aan FINA Swimming World Cup 2018 (video)

25-09-2018, 09:38 | Lezersnieuws | Fred

In de FINA Swimming World Cup 2018 strijden de beste zwemmers ter wereld in zeven wedstrijden om 2 miljoen US dollar. Eindhoven is net als vorig jaar de derde stop van de FINA Swimming World Cup 2018. De eerste World Cup van het seizoen vond begin september plaats in Kazan, direct gevolgd door Doha.

Eindhoven en Budapest vormen samen één Europees cluster. Na Europa gaat het circuit door naar Beijing, Tokio en Singapore. Aan de World Cup doet de voltallige wereldtop mee. (Bron: TIG SPORTS)
 

Samen met in totaal ongeveer 140 zwemmers van 28 verenigingen uit Nederland, worden Jamilla van Veen en Stephan Putman van Zwemvereniging Hoogland in de gelegenheid gesteld zich met wereldtoppers te meten in het vermaarde Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.

 

De wedstrijden in Eindhoven zijn van vrijdag 28 tot en met zondag 30 september 2018.

Sprinter Putman komt uit op de 50m en 100m vrijeslag.

Jamilla van Veen, maakte kortgeleden de overstap van ZPC Woerden naar ZV Hoogland, en start op de volgende nummers: 200m rugslag en de 200m, 400m en 800m vrijeslag.

 

Pieter Challenge

Gedurende de wedstrijddagen worden ook zwemclinics gegeven door toptraines om de jongste wedstrijdzwemmers de weg te wijzen in hun “droompoging” op weg naar de top.

Voor de Zwemvereniging Hoogland nemen Ifke Stam en Feddo Smink hieraan deel.

 

In de video maken we kennis met Jamilla van Veen en haar trainer Ruud Veldman.

Voormalig technisch directeur KNZB Jacco Verhaeren en Amersfoorter Ruud Veldman behoorden rondom de eeuwwisseling tot de beste zwemtrainers van Nederland.

Onder de “begeisterde” leiding van Veldman, kwamen de tweelingzussen Marianne en Mildred Muis uit Ommen, toen woonachtig in Amersfoort, tot ongekende Europese en Wereldprestaties.

 

Verdere Informatie    https://worldcupeindhoven.com