• Into the Woods

    Peggy de Haan

Hitmusical 'Into the Woods' komt naar Flint

13-04-2017, 17:31 | Lezersnieuws | Flint

'Into the Woods', een grimmig en tegelijk hilarisch sprookje-voor-volwassenen, komt op 26 april naar Flint. Een sterrencast brengt deze betoverende musical naar het theater.

Om hun felbegeerde kind te krijgen, worden een onnozele bakker en zijn kordate vrouw met een onmogelijke opdracht het bos in gestuurd. Daar krijgen zij te maken met de sprookjes van Assepoester, Roodkapje, Rapunzel en Sjaak en de bonenstaak en komen zij vele gevaren tegen. Wat is de prijs voor dat lang-en-gelukkig-leven waar iedereen op hoopt?

'Into the Woods' komt van de hand van de veelbekroonde musicalcomponist Stephen Sondheim ('Sweeney Todd' en 'Follies'). Stephen Sondheim is volgens De Telegraaf "de grote kracht achter dit sprookje voor volwassenen". Volgens de krant blijken peperdure decors dankzij zijn werk totaal overbodig om die fantasievolle wereld ook daadwerkelijk tot leven te wekken.

In 2015 is 'Into the Woods' verfilmd met Meryl Streep en Johnny Depp in de hoofdrollen. In Nederland wordt 'Into the Woods' nu voor het eerst uitgevoerd in de originele orkestbezetting. Daarnaast schittert een topcast in de hoofdrollen met onder anderen Paul Groot ('De kikkers' en 'A Funny Thing Happened on the Way to the Forum'), Brigitte Heitzer ('Evita' en 'Miss Saigon'), Esther Maas ('The Sound of Music' en 'West Side Story'), Wart Kamps ('Moord in de kerststal' en 'De zere neus van Bergerac') en Lone van Roosendaal ('Mamma Mia!' en 'Heerlijk duurt 't langst').