Huiswerkbegeleiding voor kinderen uit gezinnen met laag inkomen

11-10-2018, 10:00 | Lezersnieuws | indebuurt033

Ken jij leerlingen die huiswerkbegeleiding kunnen gebruiken, maar waar er in het gezin geen geld voor is? Of wil je zelf jouw kind aanmelden voor huiswerkbegeleiding, maar kun je het niet betalen? Dan is er goed nieuws! Vanaf nu kunnen gezinnen met een laag inkomen huiswerkbegeleiding aanvragen bij Stichting Leergeld. Gemeente Amersfoort betaalt de huiswerkbegeleiding.

Samenwerking

Dit project is een initiatief van samenwerkende organisaties Stichting Leergeld Amersfoort, Indebuurt033 en Stichting Sociaal Fonds Amersfoort, ondersteund met financiële middelen van de gemeente. Met dit project worden kwetsbare gezinnen met een laag inkomen extra ondersteund. 

‘Dit is de eerste keer in Nederland dat, door een dergelijk samenwerkingsverband, kinderen uit gezinnen met een laag inkomen op deze schaal toegang kunnen krijgen tot huiswerkbegeleiding’, aldus Henk Pullen, bestuurslid bij Sociaal Fonds Amersfoort.  

Wat is huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding helpt kinderen op verschillende manieren. Het biedt een rustige plek voor het maken van huiswerk. Een huiswerkbegeleider kan kinderen ook helpen bij het voorbereiden van een spreekbeurt of bij het wegwerken van bijvoorbeeld een wiskunde achterstand.

Voor wie is het?

De huiswerkbegeleiding is voor kinderen uit groep zeven of acht van de basisschool en voor kinderen op de middelbare school die opgroeien in gezinnen met een laag inkomen. Voor alleenstaande ouders betekent dit dat het inkomen maximaal € 1.413,77 netto per maand mag zijn en voor gehuwden en samenwonenden is dat € 2.034,67 netto per maand. Met Stichting Leergeld Amersfoort zoekt het gezin uit wat het inkomen is en of er aanvraag gedaan kan worden voor gratis huiswerkbegeleiding.

Hoe werkt het?

Het aanvragen van de huiswerkbegeleiding gaat via Stichting Leergeld Amersfoort. Zij beoordelen de aanvraag en daarna kunnen kinderen, op basis van een advies, zich aanmelden bij een van de huiswerkinitiatieven in de stad die zijn aangesloten bij dit project. 

De aanvraagprocedure staat online op www.leergeldamersfoort.nl/huiswerkbegeleiding. 
Hier staat ook meer informatie over de toetsing van het inkomen.

Biedt u ook huiswerkbegeleiding? 

In Amersfoort bieden verschillende partijen huiswerkbegeleiding aan. Wanneer u als aanbieder van huiswerkbegeleiding kinderen op deze manier wilt helpen en nog niet aangesloten bent bij dit project, kunt u contact opnemen met Indebuurt033, door te mailen naar huiswerk@indebuurt033.nl.