Hulp bij belastingaangifte voor inwoners met minimuminkomen

24-01-2019, 11:42 | Lezersnieuws | Indebuurt033

Indebuurt033 biedt inwoners van Amersfoort met een minimuminkomen hulp bij het invullen van de belastingaangifte 2018. De praktijk leert dat mensen daar vaak moeite mee hebben, waardoor er inkomsten worden misgelopen.

Het project ‘Aangifte 2018’ is speciaal bedoeld voor inwoners van Amersfoort die geen lid zijn van een bond, niet terechtkunnen bij de Belastingdienst en een inkomen hebben dat niet hoger is dan € 30.500,- bruto per jaar voor een meerpersoonshuishouden en niet hoger dan € 22.500 voor een eenpersoonshuishouden.

Op afspraak

Voor hulp bij het invullen van de belastingaangifte 2018 kunnen inwoners van 5 maart tot en met 26 april 2019 op afspraak terecht bij één van de vier Informatiewinkels van Indebuurt033. Voor het maken van een afspraak kunt u vanaf 18 februari langskomen bij de Informatiewinkel in uw wijk.

Benodigde gegevens

Voor het invullen van de belastingaangifte 2018 heeft de medewerker van de Informatiewinkel een aantal gegevens nodig. Als u een afspraak in de winkel komt maken, krijgt u afspraakbevestiging, samen met een lijst met de benodigde gegevens mee. Deze gegevens moeten meegenomen worden naar de afspraak. Ook is het belangrijk dat u beschikt over een werkende DigiD.

Andere vragen?

Ook voor andere vragen, bijvoorbeeld over geld, recht, vrijwilligerswerk, mantelzorg, of andere ondersteuning kunnen inwoners van maandag t/m donderdag van 9:00 – 13:00 uur terecht bij de Informatiewinkels en wekelijkse informatiepunten.

Voor de locaties van de Informatiewinkels, ga naar: www.indebuurt033.nl/informatiewinkels