• Hunker

    Ton van de Weem
  • Willen Borra

    Ton van de Weem
  • Lola Heijnders op drum

    Ton van de Weem

"Hunker" even niet meer?

23-01-2017, 11:21 | Lezersnieuws | Ton van de Weem

Afgelopen zaterdag Cafe De Noot in Hoogland was het feest en afscheid (voorlopig) van de Amersfoortse band Hunker. Met een boek - en live cd presentatie in de bomvolle muziekcafe. Alles stond in het teken van het 20 jarige bestaan van deze vriendenband en het voorlopige afscheid. Dus het was een mengeling van feest en sentiment, zoals hun repertoire dat al die jaren ook uitstraalden. Met gastoptreden van oude bekenden was het weer een geweldige beleving. Toevoeging van 3 blazers en percussionist, die ook het afgelopen jaar de tour hebben meegedraaid, was het af en toe kippenvel.

Zelfs de volgende generatie speelde 2 nummers mee op de drum, dus opvolging staat in principe al klaar. Helemaal missen doen we niet, de basis van de band gaan door. Michel Ramselaar en Jan Heijnders staan in ieder geval op het programma van Gluren Bij De Buren, Peter Mohr is vaak te zien en te horen in diverse andere projecten, Lucas Leenders gooit zijn talent in ander bands en zonnekoning Gert Koelewijn gaat een fantastisch project op de Antillen opzetten.

Wat blijft is een grandioze herinnering aan die 20 jaar

De live-cd is van grote klasse en het boek smullen, Amersfoortse geschiedenis. Voor de liefhebbers verkrijgbaar via HUNKER@HUNKER.NL

Hunker bedankt! En tot Hunker.