• Led-verlichting in de werkplaats

    D. Poel
  • Ook in de grote showroom is led-verlichting geplaatst.

    D. Poel

Hyundai Wittenberg Amersfoort stapt over op duurzame LED verlichting

10-08-2017, 14:40 | Lezersnieuws | D. Poel

De vestiging van Hyundai Wittenberg in Amersfoort is begin augustus volledig voorzien van energiezuinige LED verlichting. Dankzij de overstap naar LED dringt Hyundai Wittenberg het jaarlijkse energieverbruik met 39.730 kWh terug. Bovendien wordt het milieu gespaard door ruim 22 ton minder CO2-uitstoot per jaar.

In totaal zijn 261 LED lampen geïnstalleerd in het pand aan de Xenonweg 15 in Amersfoort. Gezamenlijk zijn deze lampen goed voor een energiebesparing van 39.720 kWh per jaar. Een aanzienlijke besparing, die het bedrijf duizenden euro's oplevert. De investering is echter niet alleen vanuit financieel oogpunt aantrekkelijk. Hyundai Wittenberg vermindert de totale uitstoot van CO2 met 22.487 kg per jaar. Om deze CO2-uitstoot in hun biomassa op te nemen, moeten meer dan 1000 bomen een jaar lang groeien.

Energiezuinig

Vestigingsmanager Steven Koelewijn: "Na lang wikken en wegen zijn we dan toch overgestapt op LED verlichting. Het bleek een hele zoektocht om een geschikte partner te vinden. Er zijn namelijk behoorlijk veel aanbieders op de markt die op één of andere manier LED aanbieden." Uiteindelijk koos Hyundai Wittenberg voor professionele Saled LED verlichting. In de autoshowroom en werkplaats zijn vervolgens alle conventionele TL-lampen en energie slurpende High Bay's vervangen door energiezuinige LED oplossingen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Begin augustus werd de omzetting bij Hyundai Wittenberg -onderdeel van PGA Nederland- afgerond, naar volle tevredenheid van vestigingsmanager Koelewijn. "De nieuwe LED verlichting is niet alleen zeer duurzaam, maar verbetert ook nog eens de uitstraling van onze showroom. We hebben nu veel meer licht, en vooral de LED panelen die de conventionele TL-buizen vervangen zijn echt heel mooi." Een fraai staaltje van maatschappelijk verantwoord ondernemen.