• Prentenboek 'Fuzz - Het is herfst!'

    M.A.T. Peskens

Illustrator Martijn Peskens maakt leerzaam prentenboek

25-09-2017, 12:40 | Lezersnieuws | M.A.T. Peskens

Illustrator Martijn Peskens maakt leerzaam prentenboek.

Van werken in de farmaceutische industrie naar freelance illustreren.

De Amersfoortse freelance illustrator Martijn Peskens heeft een prentenboek geschreven waarmee kinderen leren dat iemand helpen belangrijk is - zoals Fuzz wordt geholpen in het boek - en kleuren herkennen. Om het prentenboek levendig te houden heeft Peskens gekozen voor warme herfstkleuren en rijke illustraties.

Zijn prentenboek, Fuzz - Het is herfst!, gaat over een nieuwsgierig en speels konijntje uit Boompjeswoud dat samen met opa Snor gaat vliegeren. Als hij plotseling door de harde wind wordt weggeblazen, is het maar de vraag hoe Fuzz beneden komt. 'Fuzz is een konijn dat ik voor het eerst tekende toen ik 7 jaar was. Een paar jaar geleden heb ik die tekening weer teruggevonden en heb ik Fuzz een fris uiterlijk gegeven. Ik ben er verhaaltjes bij gaan bedenken en zo is uiteindelijk dit prentenboek ontstaan,' aldus Peskens. Het prentenboek is geschikt om voor te lezen aan kinderen onder de 6 jaar en voor oudere kinderen om zelf te lezen.

Van farmaceutische industrie naar illustreren.

Peskens is naast illustrator tevens auteur, vormgever en uitgever van het prentenboek. 'Sinds ik een potlood vast kon houden, zat ik als kind uren per dag te tekenen en te knutselen. Desondanks koos ik als beroepsrichting voor de farmaceutische industrie. Toch besloot ik me in 2017 meer op mijn passie te richten en heb ik naast mijn huidige baan mijn eigen bedrijf Pesamera opgericht, vanwaaruit ik freelance illustreer', legt de illustrator uit.

Vanaf 26 september is het boek voor € 14,95 te koop bij Bol.com en diverse online boekenwinkels.