• De Amersfoort Groeistad Toertocht.

    Fiets033
  • De Amersfoort Groeistad Toertocht.

    Fiets033

Inschrijving voor de 4e Amersfoort Groeistad Toertocht van zondag 29 april is geopend.

01-02-2018, 15:11 | Lezersnieuws | Fiets033

De Amersfoort Groeistad Toertocht wordt op zondag 29 april voor de 4e keer georganiseerd en is een schitterende wielertocht voor alle sportieve racefietsers. De route bestaat uit een mix van pittige klimmetjes, afgewisseld met vlakke stukken en glooiend heuvellandschap. Er kan gekozen worden uit drie verschillende afstanden: 50 km, 80 km of 130 km. De afstand kan tot op dag zelf nog bepaald worden! De start en finish voor alle drie routes is bij de WV Eemland op Sportpark Zielhorst in Amersfoort. Vanuit het Sportpark wordt er richting de Utrechtse Heuvelrug met haar vele heuveltjes gefietst, zoals o.a. de Amerongse Berg, Leersumse Berg, De Pyramide van Austerlitz, De Ruiterberg, Hoogstraat en Laan 1914. Er worden flink wat klim- en daalmeters gemaakt, wat een prachtige ervaring zal opleveren! Men rijdt immers over grote delen van het parcours van de Amersfoort Groeistad Klassieker welke inmiddels al 19 keer is gereden door topwielrenners van Nederland en daar buiten.

De 4e Amersfoort Groeistad Toertocht is een recreatieve toertocht en geen wedstrijd! Maar... men wordt toch uitgedaagd voor de laatste 1,5 km op het parkoers van WV Eemland. Daar zal een officiële tijdwaarneming plaatsvinden, waarmee een klassement wordt opgemaakt. Wie kan zich na de bekendmaking van deze uitslag de snelste m/v wielrenner van Amersfoort 2018 noemen?

Deze laatste 1,5 kilometer met zijn bekende Col du Knol heeft uiteraard op de eindstreep het bekende "het rode vod" waar met je finish een prachtige foto gemaakt kan worden. Alle deelnemers worden na de finish ontvangen op het finishpodium waar de RondeMiss(ter) klaar staat met de fotograaf. Na deze huldiging en het interview met de bekende speaker Nico de Vries kan er ook nog genoten worden onder het genot van een drankje en een hapje met muziek op het sfeervolle finishterrein.

Meer info via; https://www.wveemland.nl/wedstrijden-en-evenementen/groeistad-toertocht/