• Anthony Hosé aan slag voor Quick

    Mirjam Boode

Internationaal honk- en softbal op Keistadtoernooi

24-03-2019, 11:52 | Lezersnieuws | Mirjam

Zaterdag 30 maart (en zondag 31 maart alleen herensoftbal) organiseert BSC Quick het traditionele Keistadtoernooi voor honk- en softbalteams. Het belooft weer een mooie editie te worden met een sterk, internationaal deelnemersveld. Zo komen uit België de Hoboken Pioneers met hun dames- en herensoftbalteam. Bij de herensoftballers komt verder het Nederlands team en uit softballand Tsjechië komen de Painbusters Most. Zij komen de titel verdedigen. Voor het Nederlands team, dat dit jaar het WK speelt, zijn 5 Quick-spelers geselecteerd.

Het Keistadtoernooi is een sportief én gezellig toernooi met in totaal 15 teams: 3 honkbalteams (2e klasse), 6 herensoftbalteams (internationaal en top van Nederland) en 6 damessoftbalteams (Silver League). Vorig jaar wonnen Centrals dames 1, Painbusters Most en Storks honkbalheren 2 de wisselbekers.

Benieuwd wie dit jaar de hoofdprijs in de wacht sleept? Kom gezellig kijken op Sportpark Dorrestein in Amersfoort. Zaterdag zijn er de hele dag wedstrijden van 09.30 tot 18.00 uur en zondag van 09.30 tot 15.30 uur. De dag sluiten we af met een gezellig feest met dj.

Entree is gratis. Meer informatie vind je op de website of Facebookpagina van BSC Quick. https://www.bscquick.nl/events/keistadtoernooi-2019/

Het Keistadtoernooi is een mooie voorbereiding op de competitie, die een week later van start gaat. In de competitie komt Quick honkbal-2 uit in de landelijke 2e klasse en verwacht met het jonge, enthousiaste team bovenin mee te strijden. De dames van Herder autoschade Quick komen voor het tweede opeenvolgende jaar uit in de Silver League. Dat is de ena hoogste klasse in Nederland. De herensoftballers van Quick spelen al jaren op het hoogste niveau in Nederland en zijn de regerend landskampioen. Deze zomer strijden ze wederom om de Europacup in Italië. Afgelopen seizoen wonnen de softballers naast de landstitel ook de Europacup-2 (ESF-Cup) en de titel Sportploeg van het Jaar in Amersfoort.

Cityside Apartments Quick honkbalheren 1 speelt komend weekend bij Tex Town Tigers in Enschede het Mastenbroektoernooi. Op donderdag 4 april start voor de hoofdklassers de competitie met een thuiswedstrijd tegen Twins. Zondag 7 april is de feestelijke start van het nieuwe seizoen voor de honkballers met Opening Day vanaf 14.00 uur. Iedereen welkom!