• Het Peace Run Team loopt gezamenlijk met leden van AV Triathlon nog een rondje rond de bosvijver

    Hans Kerchman

Internationaal Peace Run Team deed 7 augustus Amersfoort aan.

09-08-2018, 16:51 | Lezersnieuws | Ben

Een bijzonder initiatief deed op dinsdag 7 augustus Amersfoort aan: de Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run. De Peace Run is een internationale estafetteloop waarbij een team van hardlopers een vredesfakkel door meer dan 140 landen draagt. Onder degenen die dit evenement hebben ondersteund vallen staatshoofden zoals Nelson Mandela en Michaël Gorbachov, religieuze leiders als Moeder Teresa en Desmond Tutu, Olympische atleten waaronder Carl Lewis en miljoenen anderen die een stap hebben gezet voor vrede. In Europa gaat de Peace Run 9 maanden lang door 47 landen op een route van 24.000 kilometer. Dit jaar rent het internationale Peace Run team in augustus door Nederland.

Om 17.10 arriveerden de estafettlopers bij de OLV Toren, waar het team een ontmoeting had met burgemeester Lucas Bolsius. Zij werden opgevangen door 10 leden van Atletiek Vereniging Triathlon, die hen met de fakkel begeleidden naar hun clubhuis in Bosgebied Birkhoven. Hier kregen zij een gezamenlijke maaltijd aangeboden.

Om 19.30 liepen ondanks de temperatuur van 37 graden toch nog ruim 50  leden van AV Triathlon samen met het Peace Run Team een rondje rond de Bosvijver.