• Contrabasist James Oesi speelt in De Observant

    Ontbijt met Beethoven

James Oesi in De Observant

11-10-2017, 16:01 | Lezersnieuws | Joyce de la Croix

Op zondagochtend 5 november om 9.30 uur speelt de bekende contrabasist James Oesi in De Observant. Terwijl het publiek geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet, speelt hij werken van o.a. Bach en Tom Johnson.

James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelde soloprogramma's in o.a. het Amsterdamse Concertgebouw, Oosterpoort Groningen, TivoliVredenburg, op het Amsterdamse Grachtenfestival, en op festival Wonderfeel, waar Radio 4 gelegenheidsrecensent Benjamin Herman zijn concert benoemde tot een van de hoogtepunten van het festival. Oesi speelde meerdere keren op NPO Radio 4, werd geportretteerd door NPO Radio 1 en was als solist te gast bij Podium Witteman en Vrije Geluiden. Sinds februari 2016 is hij de huismuzikant van het Utrechtse Het Muzieklokaal waar hij regelmatig met andere prominente musici speelt. Oesi is tevens initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival, een muziekevenement rondom de contrabas waarvan de eerste editie in mei 2017 in Den Haag plaatsvond.

James Oesi studeerde in 2012 af met een 10 met aantekening op het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Dat eindexamen werd later bekroond met de Fock Medaille voor beste solo examen van dat jaar. Zijn studie was een unicum: hij is de enige contrabassist ooit die een masters solo contrabas studeerde in Den Haag. Voor zijn studie bij Quirijn van Regteren Altena krijgt hij het Huygens Scholarship, de meest prestigieuze studiebeurs van Nederland, en steun van The Countess of Munster Musical Trust uit Engeland.

Praktische informatie

Datum: zondag 5 november

Tijd: 9.30 - 11.00 uur

Plaats: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort

Kosten: € 14,95 p.p. (ontbijt inclusief live klassieke muziek)

Kaarten verkrijgbaar via: www.observant.nl/cultuur-agenda