• Jazz voor kinderen in De Observant met de Liedjestovenaar

    Toeters & Bellen

Jazz voor kinderen in De Observant

15-05-2018, 21:38 | Lezersnieuws | Joyce

In samenwerking met Toeters & Bellen Kinderconcerten biedt Rabobank Amersfoort Jazz op zondag 27 mei  een speciaal jazzprogramma voor kinderen en hun ouders. In de Observant vinden swingende optredens plaats van de formatie Jazz4kids en van de Liedjestovenaar. Van 13.00 tot 14.00 uur is er open podium voor jong talent. De kindermiddag wordt afgesloten met een workshop djembé.  

12.15 – 13.00 uur: Doe bop sje BOEM In Doe bop sje BOEM laat Jazz4kids het jonge publiek op toegankelijke manier kennis maken met jazzmuziek. Naast swingende muziek en improvisatie ligt de nadruk in Doe bop sje BOEM op de klank en eigenschappen van de verschillende instrumenten. Natuurlijk is bijna alles interactief: hoe leuk is het om met je lijf een ritme te spelen, net als het drumstel? In Doe bop sje BOEM kunnen kinderen meezingen, bewegen, klappen en improviseren. 

13.00 – 13.45 uur: open podium voor jong talent Leerlingen van Scholen in de Kunst, Muziekschool  Amersfoort en Vioolles Amersfoort  spelen vanaf 13.00 uur in het café van De Observant. Zij worden daarbij begeleid door Boris Kwant op contrabas en Naut de Bruin op piano.

13.45 – 14.30 uur: De Magie van Muziek De muziektheatervoorstelling 'De Magie van Muziek' van de Liedjestovenaar zit boordevol mooie, vernuftige liedjes in verschillende stijlen en ritmes. De Liedjestovenaar wordt begeleid door Leo Bouwmeester op piano en Cord Heineking op Contrabas. Je hoort lieve, ondeugende en grappige teksten gecombineerd met onder andere Latijns Amerikaanse bolero, swingende jazz en  Rock 'n Roll.  De voorstelling eindigt met de jazzwals 'Tekening' waarbij de kinderen worden uitgenodigd om samen te gaan tekenen. 

14.30 – 15.30 uur: Workshop djembé In de workshop djembé neemt Bastiaan Borsten de kinderen mee in de wereld van slagwerk. Met djembe’s, surdo’s en doundouns gaan deelnemers op een spannende reis door het oerwoud. Ze spelen mooie ritmes en bootsen de bijzondere klanken van de jungle na!

Kaarten voor de kinderconcerten ( € 3,50 voor kinderen en € 5,- voor volwassenen) zijn verkrijgbaar via www.observant.nl .  Het open podium en de workshop djembé zijn gratis toegankelijk.

Over Toeters & Bellen Toeters & Bellen wil kinderen en hun ouders op een toegankelijke manier laten kennismaken met de magie van muziek door concerten te organiseren die passen bij de beleving van kinderen. www.toeters-bellen.nl