• Het begin

    Ton van de Weem
  • De waardering

    Ton van de Weem
  • Tussen de steigers

    Ton van de Weem

"Jeruzalem",Paradijs om te wonen toch?

30-05-2017, 11:51 | Lezersnieuws | Ton van de Weem

Als je zoals ondergetekende nu bijna 4 jaar in het Amersfoortse wijkje Jeruzalem rondloop krijg je een warm gevoel van saamhorigheid op een gezonde manier. Nu de renovatie bijna ten einde is, die best wel wat overlast bezorgde, minder trouwens dan de bewust gecreëerde parkeeroverlast, gaan de bewoners er iets van maken. Niet te geloven dat er een idee was ontstaan om de huizen te slopen. Ja, voor het geld dat de grond waard is nu de industrie verdwenen is. Stinkende verf en geur fabrieken, zeer zwaar vervoer en de bekende sluiproute's.

Maar de bewoners die er al jaren wonen verdienen deze mooie plek. Zelfs de jongere garde die er komen wonen genieten van deze unieke wijk. Niemand loopt in de straatjes elkaar zomaar voorbij, met of zonder hond.

Ook dat mag de gemeente Amersfoort zich realiseren en belonen door een ander parkeerbeleid.

De tuinen worden opgeknapt en dat is eigenlijk de reden van dit stukje.

Initiatief van een bewoner die er helemaal iets fantastisch mee is gaan doen, nl.een biologische tuin voor iedereen, Joffrey, is echt fantastisch. Samen met zijn kameraden Tim en Rens is er een heuse groentetuin gekweekt.

Het plan wordt dat ieder die iets lekkers ziet mag komen en een fooitje in de pot doet voor de plantjes volgend jaar. In een woord grandioos! Wat is en wordt het fijn in Jeruzalem. Ik hoop alleen dat door de teveel uitlaatgassen van zoekende parkeerders deze groente's nog te eten zijn.