• In onze tijd

    Wim Lanser
  • In onze tijd - flyer

    Wim Lanser

Jeugdgroep Thalia overtuigen met In Onze Tijd

19-06-2017, 10:21 | Lezersnieuws | sander van der veeke

Sommige opvoeddeskundigen zeggen dat kinderen volwassenen in opleiding zijn. Dat onze hersengebieden nog niet zijn aangesloten. Maar je kunt denken dat volwassenen uitgebloeid zijn. Of is dat heel onaardig?

Dat kinderen meer kunnen dan de meeste volwassenen geloven, dat hebben de kinderen van de jeugdtak van theatergroep Thalia wel duidelijk gemaakt in de voorstelling 'In Onze Tijd'. Een voorstelling, onder regie van Simone van den Berg, die gaat over hoe kinderen hun heden beleven. De druk op presteren, de vraag naar persoonlijke aandacht, maar bovenal de wens zichzelf te mogen zijn. Vragen waar dus niet alleen volwassenen mee worstelen, maar kinderen net zo en misschien nog wel harder.

Veel van de teksten en scènes komen voort uit gesprekken met de kinderen. Hierdoor is er een confronterende inkijk ontstaan die blootgeeft hoe wij als volwassenen soms ook maar aanmodderen. Feit is, dat kinderen vaak een volwassen mening hebben. Over alles wat er in de wereld gebeurt. Maar waarom luisteren volwassenen vaak zo slecht?

Theatergroep Thalia is de uitdaging aangegaan om kinderen de vloer te geven. Met theatermaker Simone van den Berg maakten zij een voorstelling, met tekst, beweging en improvisatie waar jong en oud stof tot nadenken hebben gekregen. De spiegel die werd voorgehouden is voor elke ouder of professioneel opvoeder een must have.

De voorstellingen waren van 15 t/m 18 juni in de Laswerkplaats. Meer informatie over

Thalia en 'In Onze Tijd' vindt u op https://www.thaliagroep.nl