• De auteur Thomas van Zeewijk Vink

    Anton Verhoef
  • Omslag van het boek 'Voeten in de Aarde'

    Jesper Provoost

Jonge Amersfoorter debuteert met jeugdboek

12-07-2018, 14:07 | Lezersnieuws | thomas

Op vrijdag 6 juli is het young adult-boek 'Voeten in de aarde' van Thomas van Zeewijk Vink verschenen.

AMERSFOORT - Al op de middelbare school wist Thomas van Zeewijk Vink (1998) dat hij wilde schrijven. Hij schreef meerdere stukken voor de schoolkrant, en hield ook een tijdje een blog bij. Maar uiteindelijk besloot hij het erop te wagen: er moest een boek komen. Voeten in de aarde werd de titel van de jeugdroman (13 tot 18 jaar), die wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Van Zeewijk Vink ligt een tipje van de sluier op: “Het middeleeuwse Rhennum wordt geleid door buitenstaanders, hun autoriteit is broos. Bij toeval knapt de bubbel en ontstaat een hevige machtsstrijd tussen jong en oud, arm en rijk en de pen en het zwaard. Het is een jeugdroman, maar leuk voor iedereen!”

Hoewel de stad Amersfoort niet letterlijk voorkomt in het boek, is de fictieve omgeving van Rhennum er wel degelijk op geïnspireerd. “Er zijn gebouwen die in het verhaal voorkomen, die echt hebben bestaan. Die gebouwen stonden – of staan nog steeds – in Utrecht. En voor de rest van de omgeving, en andere dorpjes, heb ik me geïnspireerd op de huidige locatie van andere dorpen en steden. Waaronder dus Amersfoort, inderdaad”, zegt Van Zeewijk Vink erover.  

Het boek ligt niet in de boekwinkels, maar is online te bestellen via de website van de uitgever, Boeksout. Niet alleen kunnen mensen het boek dus gemakkelijk thuis laten bezorgen, de schrijver heeft nóg een hulpmiddel toegevoegd. Van Zeewijk Vink: “Omdat middelbare scholieren de doelgroep vormen, besloot ik er een kant-en-klaar boekverslag aan toe te voegen. Die heb ik dus zelfgemaakt en achterin gezet, zodat leerlingen die een boekopdracht moeten maken in elk geval een heel eind op weg geholpen worden.”