• Hakim speelt 8 april in De Observant

    Eddy Konijn

Kinderconcert Mijn held van Hakim in De Observant

14-03-2018, 13:38 | Lezersnieuws | Joyce

Op zondag 8 april organiseert Toeters & Bellen kinderconcert  Mijn held van Hakim.  De voorstelling start om 12.15 uur in De Observant. Hakim Traïdia is de Nederlands-Algerijnse theaterartiest en mimespeler, die bij het grote en kleine publiek bekend is door zijn rol in Sesamstraat.

Naast zijn televisieoptredens maakt Hakim succesvolle theater- en cabaretvoorstellingen, vertelt hij verhalen en schrijft hij boeken. Hij haalt zijn inspiratie uit de vreemde problemen van de grote mensenwereld en vertaalt die raak en vaak vol humor naar de wereld van de kinderen. In de nieuwe voorstelling Mijn held zoekt Hakim een spannende communicatie via het filmdoek. De voorstelling is een ode aan de grote clown Zaabout, die vroeger kwam optreden in zijn geboortedorp in Algerije.

Altijd al heeft Hakim zijn (jonge) publiek verrast met vondsten en onverwachte wendingen, nu gaat het om een filmische voorstelling, waarin de oude held uit zijn jeugd Zaabout een rol speelt. Maar hij gaat ook een spannende interactie aan over de helden uit de levens van kinderen en ouders zelf. In de voorstelling wordt Hakim muzikaal bijgestaan door gitarist Frank Ong-Alok.

Hakim: ‘Hij was de beste clown ter wereld. Al zijn sketches staan in mijn hoofd gegrift. Jaren later ben ik via Parijs in Nederland terecht gekomen, waar ik een carrière kon opbouwen. Maar Zaabout ben ik nooit vergeten. Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd om op te treden in Algerije, o.a. in mijn geboortedorp. Ik kwam op het idee om Zaabout te betrekken bij mijn voorstelling. Ik vond hem bij een treinstation, achter een tafeltje met pinda's en snoepjes, geen schaduw meer van de grote Zaabout die hij ooit was. Ik heb hem kunnen overhalen om samen op te treden. De zaal stond op zijn kop!’

Praktische informatie Datum: zondag 8 april Aanvang: 12.15 uur (Observant open vanaf 11.45 uur) Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort Leeftijd: 4+ Entree: € 8,- (volwassenen en kinderen) Reserveren gewenst via: www.observant.nl

Over Toeters & Bellen Toeters & Bellen wil kinderen en hun ouders op een toegankelijke manier laten kennismaken met de magie van (klassieke) muziek door concerten te organiseren die passen bij de beleving van kinderen en met een vriendelijke prijs. www.toeters-bellen.nl De kinderconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Stadscafé De Observant , het  KF Hein Fonds en de Gemeente Amersfoort.