Koningsspelen weer groot sportief feest.

13-04-2018, 11:25 | Lezersnieuws | Jan

Vrijdag 20 april is het weer zover: de jaarlijkse Koningsspelen! Ook dit jaar organiseren sportverenigingen deze sportieve dag, in samenwerking met de Buurtsportcoaches. De animo onder de basisscholen om mee te doen aan de Koningsspelen is ook dit jaar weer erg groot. De diverse sportaccommodaties zitten dan ook helemaal vol!

 

In Amersfoort wordt er op de volgende locaties gesport: de velden van vv Hoogland, Sportpark Dorrestein, Sportpark Nieuwland, Sportpark Zielhorst, Sportpark Birkhoven en in de nieuwe Amerena. Meer dan 3000 kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 komen zo tijdens de Koningsspelen 2018 in beweging.

 

De volgende sportverenigingen ontvangen de kinderen: voetbalvereniging AFC Quick 1890, honk- en softbalvereniging BSC Quick, tennisvereniging ’t Stort, tennisvereniging Nieuwland, atletiekvereniging Altis, ZPC Amersfoort, Kanovereniging Keistad, duikvereniging Aquaholic, reddingsbrigade Amersfoort, RC Eemland, AMHC, Sonics, Cobu Boys, gymXL en Nika wordt er een sportief programma aangeboden. De Buurtsportcoaches, stagiaires van ROC Midden Nederland en een aantal Amersfoortse Citytrainers ondersteunen hen hierbij.

 

Met elkaar maken we van de Koningsspelen 2018 wederom weer een spetterend feest!