• Kluut

    Wim Smeets

Laatste vogelkijkexcursie van dit seizoen met de fietsboot

29-09-2016, 23:00 | Lezersnieuws | Jos Fleer

Zaterdag 8 oktober

Van 10.00 uur tot 14.00 uur

Kosten: Tarief van fietsboot Eemlijn. De excursie is gratis.

(fietsboot)vogelexcursie. Locatie: Grote Koppel, opstapplaats fietsboot.

Met een vogeldeskundige op de fietsboot naar Baarn. Direct na het van boord gaan in Baarn een stop bij de eerste woningen omdat daar gierzwaluwnestkasten zijn ingebouwd.

Daarna onder A1 door, oversteken en langs de westkant van de Eem. Hier stop bij het terrein van de voormalige Ocriet om hier naar de vogels bij de gebouwen te kijken.

Daarna via de Geerenweg langs de Buitenvaart Noord (terrein Natuurmonumenten, hier naar vogels kijken in het natte gedeelte) naar het Eemnesser Gemaal. Hierna via de dijk langs de westkant van de Eem. Stop bij verhoging met bankje om uit te kijken over de Buitenvaart Noord (terrein Natuurmonumenten, hier naar in deze tijd van het jaar bijzonder talrijke weidevogels kijken in het natte gedeelte).

Daarna verder en met de pont over de Eem naar de oostkant. Eventueel (bij slecht weer) even iets gebruiken in dorpscafeetje Ootje Eppie en dan in noordelijke richting naar de Palendijk. Deze van dichtbij bekijken en dan verder met stop bij de plasjes van waterbedrijf Vitens. Uitleg over ontstaan en geschiedenis en vogelrijkdom van deze plasjes.

Daarna drie mogelijkheden:

- Naar vertrekpunt van de Fietsboot (haven van Spakenburg) en om 14.00 uur mee terugvaren naar Amersfoort.

- Naar de markt in Spakenburg en daarna naar vertrekpunt van de Fietsboot (haven van Spakenburg) en om 14.00 uur mee terugvaren naar Amersfoort.

- Mee doorgaan met de fietstocht naar de Vebowand Bunschoten, een kunstmatige oeverzwaluwenwand van 140 meter lengte. Hier naar de oeverzwaluwen kijken en daarna op de fiets terug naar Amersfoort.

Neem fiets en verrekijker mee en eventueel een camera.

Meer informatie: www.eemlijn.nl