• Kinderboekenweek 2017

    x

Landelijk project Kinderboekenweek: De Bieshaar zorgt voor 'griezelig echt' ondernemersschap

11-09-2017, 21:40 | Lezersnieuws | Suzan Bachas

Eén groot griezelig verhaal schrijven met de hele school. Het verhaal in een boek gieten én een exemplaar van het boek al tijdens de Kinderboekenweek 2017 lanceren, en misschien daarna wel laten drukken... De kinderen, ouders en leerkrachten van Jenaplan basisschool De Bieshaar starten 20 september met een groot en landelijk project; jong en oud pakt zijn eigen talent op en stapt in het uitgeversbedrijf. 'Griezelig echt' ondernemersschap op een basisschool die zijn eigen boek gaat uitgeven.

Initiator van het project waaraan een viertal Jenaplanbasisscholen uit het land meedoet, is kinderboekenschrijfster en schrijfcoach Lorena Veldhuijzen. "Uit ervaring weet ik wat het bundelen van talent kan brengen", licht Veldhuijzen het avontuur toe. "Dan ontstaat magie en gebeurt er iets moois."

Op 20 september komt Veldhuijzen langs om met de kinderen van de Bieshaar het verhaal te maken. Op 11oktober tijdens de Kinderboekenweek wordt De Bieshaar een bedrijf. Van accountant tot illustrator, van social mediapromotor tot drukwerkbegeleider, van een echte klusser tot een podiumbeest dat de lancering laat stralen; elk talent van groot tot klein is deze dag nodig.

Veldhuijzen: "Dit project is ook voor scholen een uitdaging. Het is niet zo dat er een circus langskomt en de kinderen op het eind van de dag een paar ballen de lucht in kunnen gooien. Het resultaat staat met de inzet van alle partijen; kinderen, ouders en leerkrachten, die allemaal hun eigen talent inzetten om zo het griezelige verhaal dat door de hele school wordt geschreven als exemplaar tijdens de Kinderboekenweek te lanceren. Ik weet dat verschillende scholen al verder denken en het ook echt willen uitgeven."

Griezelen tijdens de Kinderboekenweek 2017? Op de Bieshaar wordt het griezelig echt!