Landelijke finale Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019 naar Amersfoort

11-01-2019, 12:26 | Lezersnieuws | Tim

De feestelijke landelijke finale van de Jonge Ambtenaar van het Jaar en de uitreiking van de FUTUR Proof award vindt dit jaar plaats in de Prodentfabriek in Amersfoort. In voorgaande jaren werd er nog gekozen voor Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Tijdens de verkiezing, georganiseerd door het landelijk netwerk voor jonge ambtenaren FUTUR, strijden de drie finalisten Bijou van Haren (stafmedewerker kennis en innovatie bij de koninklijke landmacht), Brandon Pauw (beleidsmedewerker bestuurlijke zaken bij de provincie Zuid- Holland) en Neeltje van der Heijden (adviseur bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch) om de titel en de publieksprijs.

FUTUR organiseert sinds 2002 de landelijke verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar #JAVHJ2019. FUTUR reikt tevens voor de tweede maal de FUTUR Proof Award uit voor de overheidsorganisatie die vooroploopt met het verjongen en het toekomstbestendig maken van haar organisatie. 

Dit jaar heeft FUTUR gekozen voor het thema ‘de ondernemende ambtenaar’. 

Het thema komt tot uiting in de keuze van de locatie: namelijk de industriële evenementenlocatie de (oude) Prodentfabriek in Amersfoort. Burgemeester Bolsius zal vertellen over De Nieuwe Stad, waar het bruist van de innovatieve ideeën en ondernemers, als een passend decor voor de feestelijke avond met het thema #ondernemend.

Tijdens de avond moeten de finalisten van de Jonge Ambtenaar van het Jaar ‘aan de bak’. Zij zullen verschillende opdrachten uitvoeren, onder het toeziend oog van gasten met een hart voor of interesse in de (vernieuwing van de) publieke sector, waaronder bewindslieden en een topjury, bestaande uit Marieke Wallenburg (DG Overheidsorganisatie bij het Ministerie van BZK), Jacco Vonhof (Voorzitter MKB – Nederland), Emine Özyenici (Overheidsmanager van het Jaar 2018), Steven Steenbergen (Directeur Bestuursacademie Nederland) en Tim Smit (Landelijk voorzitter FUTUR). Tim Smit is sinds maart 2018 voorzitter van FUTUR, woonachtig in Amersfoort en werkt als adviseur bij de gemeente Amersfoort. Hij wil met FUTUR met de verkiezing de vooroordelen over het werken in de publieke sector bestrijden en laten zien hoe leuk het is om te werken in de publieke sector en je in te zetten voor bijvoorbeeld een stad, provincie, regio of ons land. Met de verkiezing wordt aan jonge ambtenaren een podium gegeven om hun ideeën over het werken in de publieke sector te delen. Daarmee inspireren zij anderen.