• Wenda Buining (m) ontvangt cheque van Ton Weijers (l) en Bert Klomp (r).

    Hartendorp Fotografie

Leergeld Amersfoort ontvangt cheque van Klomp Offsetdrukkers en Proef Amersfoort

08-05-2016, 21:23 | Lezersnieuws | Wenda Buining

Stichting Leergeld heeft vanmiddag op Proef Amersfoort een cheque van € 1.500,- ontvangen van Klomp Offsetdrukkers en het bestuur van Proef Amersfoort. Bert Klomp en Ton Weijers overhandigden de cheque aan Wenda Buining, bestuurslid van Leergeld Amersfoort. Het geld wordt besteed aan kinderen uit Amersfoort die in armoede leven.

Bert Klomp: "na een aantal jaren Proef Amersfoort te hebben gesponsord, hebben wij samen met het bestuur van Proef Amersfoort de handen ineen geslagen om dit sponsorbedrag, vermeerderd met een bedrag van Klomp, aan een Amersfoorts goed doel te schenken. Dit goede doel is Stichting Leergeld Amersfoort, een stichting die zich inzet voor die kinderen in Amersfoort die door de slechte financiële situatie thuis vaak aan de zijlijn staan. Kinderen uit onze stad, daar zetten we ons graag voor in!"

Alle kinderen mogen meedoen

Wenda Buining, bestuurslid van Leergeld: "we zijn enorm blij met deze donatie. Het is fijn om te zien dat bedrijven uit Amersfoort ons een warm hart toedragen. Er leven in onze stad alleen al 4.500 kinderen op of rond de armoedegrens. Voor wie een fiets voor naar school niet vanzelfsprekend is, van wie de ouders het schoolgeld niet kunnen betalen, laat staan dat ze een laptop kunnen aanschaffen voor hun kinderen die naar de middelbare school gaan. Voor die kinderen zetten wij ons in. We willen daarmee voorkomen dat kinderen door de financiële situatie thuis buiten de boot vallen. Ons motto is niet voor niets: alle kinderen mogen meedoen. Want nu meedoen, is straks meetellen!"

Proef Amersfoort

De cheque werd uitgereikt op Proef Amersfoort. Vier dagen lang (5 t/m 8 mei) lieten twintig restaurateurs uit Amersfoort en omstreken zich in de historische binnenstad van hun beste kant zien met culinaire hoogstandjes en uitstekende wijnen. Proef Amersfoort vond voor de 21e keer plaats.