Mavo Muurhuizen ontvangt de zilveren Schoolkantine Schaal!

16-04-2018, 10:16 | Lezersnieuws | Hetty

Mavo Muurhuizen heeft een zilveren Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat hun schoolkantine gezond is ingericht. Op dinsdag 17 april om 8.45 uur nemen medewerkers van Mavo Muurhuizen de schaal in ontvangst. 

De schaal wordt uitgereikt door Kathelijne Bottema, een van de brigadiers van de Schoolkantine Brigade. Dinsdag 17 april is niet voor niets gekozen als dag om de zilveren schaal uit te reiken, dit is namelijk de Dag van de Gezonde Schoolkantine. Om te vieren dat er dit jaar al 200 schalen zijn toegekend aan scholen in heel Nederland, bezoeken alle brigadiers van de Schoolkantine Brigade op deze dag een aantal scholen uit hun regio om hen persoonlijk een schaal te overhandigen. Mavo Murhuizen is er hier een van. 

Mavo Muurhuizen heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in onze gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen het assortiment gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar dankzij het watertappunt op de balie van de gezonde kantine. Leerlingen uit de leerlingenraad geven aan blij te zijn met dit aanbod dat verleidt gezonder te kiezen. 

De Gezonde Schoolkantine 

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine