• Een groot bord bij de ingang laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

    Stefan Botman

MIA eerste Rookvrije Sportclub in Amersfoort

25-09-2017, 17:41 | Lezersnieuws | Jeroen van der Bijl

Korfbalvereniging MIA is de eerste Geheel Rookvrije Sportclub in Amersfoort. Sinds afgelopen mei heeft de club een rookvrij buitenterrein. Met haar rookvrije beleid sluit MIA aan bij 'Op weg naar een Rookvrije Generatie', een initiatief van de Hartstichting.

Bij steeds meer sportverenigingen mag niet meer worden gerookt, zowel in de kantine als langs de lijn. Eind 2016 waren er in Nederland 60 sportclubs met een rookvrij buitenterrein, nu zijn dat er bijna 150, waaronder dus MIA. Een groot bord bij de ingang laat aan duidelijkheid niets te wensen over. MIA-voorzitter Coen Staal: 'Als vereniging willen wij de kinderen het goede voorbeeld geven. De acceptatie verloopt heel soepel. Alle spelers, van jong tot oud, ouders en gasten van andere clubs reageren er positief op. Goed, af en toe spreken we iemand aan en wijzen hem of haar op de borden. Maar zelfs tijdens een toernooi met 150 gasten waren er geen problemen. Iedereen waardeert het enorm dat we ons ook op deze manier inzetten voor de gezondheid van ons allemaal.' Korfbalvereniging MIA is de eerste Geheel Rookvrije Sportclub in Amersfoort. Sinds afgelopen mei heeft de club een rookvrij buitenterrein. Met haar rookvrije beleid sluit MIA aan bij 'Op weg naar een Rookvrije Generatie', een initiatief van de Hartstichting.

Bij steeds meer sportverenigingen mag niet meer worden gerookt, zowel in de kantine als langs de lijn. Eind 2016 waren er in Nederland 60 sportclubs met een rookvrij buitenterrein, nu zijn dat er bijna 150, waaronder dus MIA. Een groot bord bij de ingang laat aan duidelijkheid niets te wensen over. MIA-voorzitter Coen Staal: 'Als vereniging willen wij de kinderen het goede voorbeeld geven. De acceptatie verloopt heel soepel. Alle spelers, van jong tot oud, ouders en gasten van andere clubs reageren er positief op. Goed, af en toe spreken we iemand aan en wijzen hem of haar op de borden. Maar zelfs tijdens een toernooi met 150 gasten waren er geen problemen. Iedereen waardeert het enorm dat we ons ook op deze manier inzetten voor de gezondheid van ons allemaal.'