• Natuurwinkel Emiclaer, voor al uw biologische boodschappen

    Bas Sengers
  • In de winkel is er volop aandacht voor deze app!

    NoFoodWasted
  • Een mooie overzichtelijke app, handig in gebruik!

    NoFoodWasted

Natuurwinkel Emiclaer samen met Afgeprijsd tegen voedselverspilling.

31-10-2016, 11:40 | Lezersnieuws | Bas Sengers

De app 'Afgeprijsd' van NoFoodWasted laat consumenten in een oogopslag zien welke producten in de buurt tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen en daardoor met korting te koop zijn. Vanaf vandaag is de app ook te gebruiken voor klanten van de Natuurwinkel Amersfoort Emiclaer. Eigenaar Bas Sengers: "Wij doen mee met 'Afgeprijsd' omdat het in het belang is van de klant, onze winkel en de wereld."

Het is geen geheim dat supermarkten producten afprijzen die over de datum dreigen te gaan. Dat het merendeel van deze producten alsnog moet worden weggegooid is echter minder bekend. 'Afgeprijsd' biedt, in samenwerking met supermarkten, een praktische oplossing om deze verspilling tegen te gaan. Bas Sengers: "Klanten houden van korting en niemand houdt van weggooien. Veel van onze klanten zijn wel geïnteresseerd in afgeprijsde producten maar weten bij het maken van het boodschappenlijstje nog niet welke producten met korting te koop zijn. Met de app 'Afgeprijsd' van NoFoodWasted komt daar nu verandering in."

Alleen al in Nederlandse supermarkten verdwijnt jaarlijks voor ruim €400 miljoen aan levensmiddelen in de vuilcontainer. Afgeprijsd is een concrete en rendabele oplossing waarbij klanten in de app hun eigen supermarkten kunnen selecteren waarna ze een overzicht krijgen van alle afgeprijsde producten. Op die manier ontstaat er een win-win-win situatie ontstaat. De supermarkt verkoopt producten die anders weggegooid worden, klanten genieten van producten met korting en voedselverspilling wordt teruggedrongen.

NoFoodWasted heeft zich voorgenomen om van voedselverspilling een keuze te maken. Oprichter August de Vocht creëert innovatieve toepassingen die het onnodig weggooien van voedsel voorkomen en rendabel zijn voor iedereen. "De kracht van NoFoodWasted ligt in het bieden van deze oplossingen, met behulp van technologie, waarbij we het leven van de ondernemer en de consument makkelijker maken. Iedereen moet zich kunnen inzetten, zodat iedereen kan profiteren en uiteindelijk iedereen wint. Geen geitenwollensokkenideologieën, maar gewoon een kwestie van doen" aldus De Vocht.

Op dit moment hebben al meer dan 150 winkels de Afgeprijsd app succesvol gelanceerd en is de app uitgegroeid tot de grootste app tegen voedselverspilling van Europa!

Download de app nu via http://nfdwstd.com/download