• Bas de Jong zal ook zijn kennis en ervaring delen met het team.

    Mirjam Boode

Nieuwe coachingstaf Quick honkballers bekend

09-02-2018, 14:40 | Lezersnieuws | Bsc Quick

Komend seizoen komen de Quick honkballers weer uit op het hoogste niveau. Na 22 jaar kunt u dus weer genieten van hoofdklasse honkbal in Amersfoort. Vol trots presenteert de club de volledige coachingstaf van Cityside Apartments Quick heren 1 voor seizoen 2018:

Hoofdcoach: Marco Wels

Assistent coach: Stanley Engelhardt

Assistent coach: Hubert Bomba (nieuw)

Pitcher coach: Eric Ronnenbergh (nieuw)

Pitcher coach: Richard Tensen (nieuw)

Daarnaast zullen Giovanni Samboe, Bas de Jong en Bryan Engelhardt ook hun kennis en ervaring delen met het team.

Verder maken deel uit van de staf:

Fysiotherapeut: Maarten Mulder

Team manager: Willum de Jong

Een korte introductie van de nieuwe coaches:

Hubert is geen onbekende voor Quick. Hij speelde zelf in het verleden ook in het eerste honkbalteam van Quick. Bomba heeft ook softbalervaring: hij speelde bij Hilversum en Antillian Stars, waarmee hij Nederlands en Europees kampioen geworden is. Een rijke spelers carrière dus! Maar ook als coach is hij niet nieuw: hij coachte eerder de teams van Quick, Robur '58, Hengelo, Almere & HCAW Hoofdklasse. En daarnaast is Bomba softbalcoach geweest: Antilian stars en Domstad Dodgers herensoftbal en UVV dames. In Utrecht coachte hij een aantal dames die nu (weer) bij Quick dames 1 spelen, samen met zijn dochter Angelica, die dit jaar het team is komen versterken. Een mooie familie aangelegenheid dus. Zoals hij zelf zegt: "Quick is de vereniging waar ik mij altijd thuis heb gevoeld. Ik verwacht dat we als een team de wei in gaan en laten zien wat wij in onze mars hebben!"

Eric was als honkballer actief bij Pirates, Hoofddorp, Spartaan. En als coach is hij ook al 20 jaar actief. Net als de andere stafleden heeft hij al eerder met hoofdcoach Marco samengewerkt.

Richard woont in Almere en heeft zelf gehonkbald bij Herons, PSV en Spartaan in de overgangsklasse. Ook heeft hij al coachervaring opgedaan als pitcher trainer en coach bij: Almere'90, Scimitars baseball Academy, HCAW Rookies en heren 1. Richard heeft voor Quick gekozen om jonge talentvolle spelers te kunnen helpen succesvol te zijn in de hoofdklasse. Zijn verwachting voor komend seizoen: "Ik denk dat wij als team kunnen verrassen het komend seizoen. De spelersgroep, staf en begeleiding zijn ambitieus. Als wij deze ambitie kunnen omzetten in inzet en goede resultaten kan Quick ver komen in 2018."