• Obligatiebrochure VVH

    Sarka Kastnerova
  • artist impression nieuwe kleedkamers 1

    VVH
  • artist impression nieuwe kleedkamers 1

    VVH

Nieuwe kleedkamers vv Hoogland mede gebouwd met uniek obligatieplan

26-03-2017, 23:12 | Lezersnieuws | V.V. Hoogland

V.V. Hoogland, de grootste en hoogst spelende club van Amersfoort, groeit letterlijk en figuurlijk uit haar jasje. Doordat de club inmiddels in de hoofdklasse van de KNVB zondagamateurs speelt en het aantal leden en dus teams steeds groter wordt, voldoen de huidige, oude kleedkamers simpelweg niet meer. "Het zijn er niet meer genoeg en zeker de tijdelijke kleedkamers zijn hopeloos ouderwets.", aldus Nico Terschegget, sinds 30 januari jongstleden de nieuwe voorzitter van V.V. Hoogland. "Om de nieuwe kleedkamers te kunnen realiseren is ruim een half miljoen euro nodig. Hiervan draagt de gemeente een deel bij, hebben we een deel gespaard en zullen sponsoren voor kostprijs of zelfs minder meewerken. Maar alsnog blijft er een flink gat, dat we op de één of andere manier moeten dichten."

Niet de bank, maar leden en sponsoren laten profiteren

Nees van den Berg, voorzitter van de sponsorcommissie: "We hebben al een trouwe sponsorschare van met name ondernemers uit Hoogland en Amersfoort en die gaan zeker helpen bij de bouw, maar die kunnen we niet ook nog vragen om alle nieuwe kleedkamers te financieren. Daarom hebben we een constructie bedacht, waarbij echt iedereen wint. Ten eerste de club, want die hoeft minder bij de bank te lenen. Ten tweede de leden, aangezien de club een betere financiële positie houdt en we sneller de kleedkamers kunnen gaan bouwen. En tenslotte de obligatiehouders, die een stuk hogere rente krijgen dan op hun spaarrekening."

Ambitieus doel met sterk begin

Het doel van het obligatieplan is om in totaal € 100.000 euro op te halen door 425 obligaties uit te schrijven, variërend in waarde tussen de € 100 en € 1.000. Dat het leeft binnen de club en het plan positief ontvangen is, blijkt wel uit het feit dat in de eerste dagen na verschijnen van de brochure al ruim € 30.000 opgehaald is. Maar… dat is 'pas' 30%, dus wordt er nog flink promotie voor dit plan gemaakt. "Eigenlijk moet het zichzelf verkopen, want waar krijg je nu nog 2,25% rente op je spaargeld? Bij sommige banken wordt al überhaupt geen rente meer betaald…" aldus Nico en Nees.

Praktische informatie

Waarde obligaties: € 100, € 250, € 500 en € 1.000

Rente: 2,25%

Looptijd: 15 jaar

Aflossing: door middel van loting in het 6e t/m het 15e jaar, 10% per jaar

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op www.vvhoogland.nl