• Nacht van de Vluchteling

    Stichting Vluchteling

Nieuwe route Nacht van de Vluchteling van Utrecht naar Amersfoort

06-03-2019, 12:19 | Lezersnieuws | shari

Amersfoort is in de nacht van 15 op 16 juni voor het eerst het decor van de Nacht van de Vluchteling. Het is voor het derde jaar dat de nachtelijke looptocht van 40 kilometer in Utrecht van start gaat, maar voor het eerst dat wordt gefinisht in Amersfoort.

In Utrecht begint de wandeling van 40 kilometer, waar zo’n 1.500 deelnemers aan meedoen, bij het Spoorwegmuseum. De deelnemers lopen direct ten noorden de stad uit en wandelen we via de dorpen Groenenkan en De Bilt naar de prachtige Utrechtse Heuvelrug en Austerlitz. In Amersfoort finishen de lopers de volgende ochtend net buiten het centrum bij De Nieuwe Stad en de voormalige Prodentfabriek. Tegelijk met Utrecht starten er ook duizenden lopers in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen. En dit jaar is er bovendien een bijzondere en eenmalige editie van Westerbork naar Groningen.

De meeste lopers komen uit de provincie Utrecht, zoals bijvoorbeeld de Utrechtse theatergroep Dat Geloof Ik Niet loopt mee. Deelnemer Jorg heeft een persoonlijke sponsoractie georganiseerd. Zijn sponsors ontvangen van hem een persoonlijk cadeau. Van handgeschreven wenskaart tot muzikaal optreden bij de sponsor thuis. Ook ambassadeurs Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra hebben opnieuw hun medewerking toegezegd.

Vorig jaar werd met de Nacht van de Vluchteling 1,7 miljoen euro opgehaald door 5.200 deelnemers. De opbrengst is terechtgekomen bij hulpprojecten voor 100.000 vluchtelingen in Myanmar, Colombia, Jordanië en Ethiopië. 

Inschrijven kan op www.nachtvandevluchteling.nl