• Winkelcentrum Schothorst

    index

Nog meer leegloop in winkelcentrum Schothorst

31-03-2017, 12:40 | Lezersnieuws | Chrs Tielman

Op 15 mei gaan de deuren van Blokker definitief dicht op het Pieter Stastokerf in Schothorst. Hiermee komt een einde, aan een vertrouwde tred naar de winkel. In Schothorst zijn de werkloosheids cijfers enorn gestegen en daarmee schaart Schothorst zich bij Kruiskamp en Soesterkwartier.Dit betekent dan ook dat de mensen minder uit kunnen/willen geven wat het filiaal, naast de nodige interne tegenslagen de das omdeed.

Winkelcentrum Schothorst wordt steeds grimmiger met de straks al 2 leegstaande panden. Naast het cafe, zou nog een snackbar komen maar daar blijkt nog een uitbater voor gezocht te worden. Bewoners gingen al in het geding vanwege stank- en geluidsoverlast in het verschiet.Ook de dode hoek genoemd, het cafe waar mensen in de zomer erg luid aanwezig zijn wordt door veel bezoekers gemeden met een ommetje.

Het begint een dooie boel te worden in Schothorst en dat mogen we niet toelaten! Voor Blokker in de plaats zou mogelijk een Big Bazar of Action goed op zijn plek zijn vanwege de prijslabels die betaalbaar blijven voor de mensen in Schothorst.Maar wat daar gaat komen is nog niet duidelijk.

Je kunt wel van alles neerzetten in een langzaam toenemende armoede wijk, maar bedrijven wegconcurreren is de genadeklap voor het winkelcentrum.Zonde van alle mooie winkels die er nu nog zijn, die ook al vallen zij niet onder concurrentie, toch hun bedrijfsomgeving achteruit zien gaan.