• interview

    Gabor Nijenhuis
  • Gabor Nijenhuis
  • Gabor Nijenhuis
  • Gabor Nijenhuis

Ondernemersontbijt Matchpoint over leegstand in Amersfoort

10-06-2016, 12:41 | Lezersnieuws | Matchpoint Betrokken Ondernemen

'Je ziet pas hoe veel het is als je het doorhebt'. Het jaarlijkse Matchpoint Ondernemersontbijt over leegstand in Amersfoort

Ruim 100 ondernemers en relaties van Matchpoint bogen zich donderdagochtend vroeg over het thema Refill: tijdelijke invulling van leegstaand vastgoed in Amersfoort door onder andere maatschappelijke initiatieven. Pop up winkels, pop up yoga, pop up kledingbank voor vluchtelingen, de ondernemers maakten kennis met heel diverse mogelijkheden om leegstand zinvol tegen te gaan.

Matchpoint gaat de aankomende periode samen met de gemeente binnen het Refill-traject onderzoeken hoe Amersfoort er voor kan zorgen dat leegstand wordt tegengegaan. "Natuurlijk zijn er allerlei redenen voor vastgoedeigenaren om er voor te kiezen een pand leeg te laten, liever dan het deels beschikbaar te stellen voor alternatieven voor invulling", ziet Matchpoint-intermediair Saskia van Dijk. "We willen achterhalen wat er nodig is om het mogelijk te maken dat mooie initiatieven in de stad die een plek nodig hebben, wel gekoppeld kunnen worden aan vastgoedeigenaren die leegstand kennen," aldus Van Dijk.

Refill is een Europese verkenning waar 10 Europese steden aan mee doen om oplossingen voor leegstand te bedenken en met elkaar te delen.

Matchpoint is de stichting in Amersfoort welke bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en onderwijs bij elkaar brengt in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen.

Het Matchpoint Ondernemersontbijt werd mede mogelijk gemaakt door een geweldige bijdrage van Restaurant Het Kannetje: zij verzorgden het heerlijke ontbijt.