ONK 2018 Wereldkampioen sprint Jesse Puts naar Amerena (video)

14-06-2018, 07:26 | Lezersnieuws | Fred

In het sportcomplex Amerena aan de Hogeweg te Amersfoort vinden van 22 t/m 24 juni 2018, de Open Nederlandse Kampioenschappen langebaanzwemmen, plaats. Vele Nederlandse zwemtoppers komen daar aan de start om eventuele nodige kwalificatie af te dwingen voor de EK 2018 in Glasgow, later dit jaar.

Ook de Utrechtenaar Jesse Puts (ZV-Aquarijn, Nieuwegein) is in Amersfoort van de partij. Hij is regerend Nederlands kampioen op de 50m vrijeslag en wereldkampioen 2016 kortebaan op dit nummer.

Jesse Puts is eerstejaar kernploeglid van de KNZB en traint op het Nationaal Traings Centrum te Amsterdam onder leiding van bondscoach Mark Faber (voormalig trainer van DWK Barneveld).

De video geeft een kijkje in de "sportleven" van deze rasprinter van wereldnivo. Het interview dateert van het vorige NK 2017, gehouden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven. En we blikken terug op zijn verbetering van het Nederlands Record in 2016, het stokoude record dat op naam stond van good-old Pieter van den Hoogenband, de meervoudig Olympisch kampioen.

Voor Omroep EVA TV doet Amersfoorter Fred Stam verslag in de vorm van enkele video-impressies van dit nationale evenement. Later meer...

Video: https://www.youtube.com/watch?v=WhEwEQhdEUI