• De neus is een belangrijk onderdeel bij training

    Fuca

Online hondentraining

15-11-2017, 12:01 | Lezersnieuws | Claudia van der Linden

Hond Online is een eigentijdse manier om met je hond te trainen. Middels een E-book en videomateriaal kunnen hondenbezitters vanuit huis op hun eigen gekozen moment met hun hond trainen. De online cursus is geschikt voor zowel pups als oudere honden en is een alternatief voor mensen die niet aan de reguliere cursussen kunnen of willen deelnemen. Hond Online is opgericht door Renée Noor uit Leusden en Samantha Dijkstra uit Groenekan.

"Een online trainingscursus is voor mensen die in een buitengebied wonen, een onregelmatig rooster hebben, liever niet met hun oudere hond in een puppycursus terecht willen komen of de reguliere cursus te duur vinden een uitkomst," vertelt Renée Noor. Zij is eigenaresse van hondenschool Spin & Kwispel en tevens hondengedragsdeskunige. "Door de laagdrempeligheid hopen we meer mensen te bereiken dan alleen via onze hondenscholen, want iedere hond heeft baat bij een basiscursus."

Onbeperkt oefenen

"Ik heb samen met Samantha van Hondenschool Sammie de handen ineengestoken omdat we beiden vonden dat beeldmateriaal geweldig goed werkt om eigenaren uit te leggen hoe een oefening werkt," antwoordt Renée op de vraag hoe het idee ontstaan is. "Vanaf papier kan je een oefening op verschillende manieren interpreteren. Een oefening die in een filmpje is te zien is veel duidelijker" legt ze uit. "Voor eigenaren is het bovendien erg praktisch. Er kan met het hele gezin met meerdere honden geoefend worden, Iets wat in een gewone cursus niet kan. Bovendien is de inschrijving onbeperkt geldig."

Spelletjes

"Na inschrijving word je je lid van een ledenpagina op Facebook," gaat Renée verder. "De hondenbaasjes kunnen daar hun vragen aan ons stellen."

Naast de basiscursus is er op Hond Online ook een spellenpakket te vinden. Dit is een E-book met twintig spellen die eigenaren met hun hond kunnen doen. "Het leuke is dat het spelletjes zijn die je met huis-tuin-en-keuken spullen kan doen," gaat Renée enthousiast verder. Te leren valt hoe je het je hond aanwent te spelen en hoe je dit langzamerhand kunt uitbouwen. Natuurlijk wordt ook dit ondersteund met videomateriaal.

Tenslotte staat er als extraatje een video van onze vuurwerklezing op waarin te zien is hoe je je hond op het vuurwerkgeweld rond Oud & Nieuw kan voorbereiden."

Voor meer informatie: www.hond-online.nl