• Duo SaxYOn speelt zondag 4 maart in De Observant

    SaxYOn

Ontbijtconcert met duo SaxYon in De Observant

14-02-2018, 21:00 | Lezersnieuws | Joyce de la Croix

Op zondagochtend 4 maart om 9.30 uur speelt duo SaxYon in De Observant. Terwijl het publiek geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet, brengen zij een gevarieerd programma met een mix van bekendere klassieke klanken, feestelijke volksmuziek en hedendaagse muziek.

Duo SaxYOn bestaat uit Marijke Schröer op saxofoons en Ellen Zijm op accordeon. Het is een fris en vrolijk ensemble, dat concerten geeft met een wervelvind aan muziekstijlen, uitgevoerd op verschillende instrumenten en omkleed met mooie verhalen en anekdotes. SaxYOn maakten een vliegende start in 2013, toen het duo slechts drie weken na een eerste kennismaking hun premièreconcert gaf. Sindsdien heeft SaxYon al op vele grote podia en festivals gestaan.

Optredens van het duo worden gekenmerkt door een mix van bekendere klassieke klanken, feestelijke volksmuziek en hedendaagse muziek. Die hedendaagse muziek is speciaal voor hen geschreven, waarbij de componisten zich hebben laten inspireren door de muziekstijlen waarin de saxofoon en de accordeon thuis zijn, zoals Balkanmuziek, Jazz, Moderne muziek en Zuid-Amerikaanse muziek. Stijlen, composities en klankkleuren vloeien soms haast ongemerkt in elkaar over, waardoor de grenzen tussen oude en moderne muziek voor het publiek vervagen.

Praktische informatie

Datum: zondag 4 maart

Tijd: 9.30 - 11.00 uur

Plaats: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort

Kosten: € 14,95 p.p. (ontbijt inclusief live klassieke muziek)

Kaarten verkrijgbaar via: www.observant.nl/cultuur-agenda

De ontbijtconcerten in de Observant zijn een initiatief van Joyce de la Croix in samenwerking met De Observant. Doel van het project is op een ontspannen en laagdrempelige manier klassieke muziek aanbieden aan een breed publiek.