• Schetsen uit een 1-hour walk door Venetië van Uwe Poth

    Museum Flehite

Op ontdekkingsreis met kunstenaar Uwe Poth

25-03-2019, 16:33 | Lezersnieuws | Joyce

Leer Uwe Poth en zijn werk nader kennen en ga ook zelf met potlood en papier aan de slag in een wandeling met de kunstenaar door de prachtige historische binnenstad van Amersfoort. Museum Flehite biedt drie unieke workshops aan op 7, 12 of 19 april.

Met de tentoonstelling Stadsbeelden laat Museum Flehite bezoekers kennismaken met het werk van acht hedendaagse kunstenaars die het thema ‘stad’ onderzoeken en vastleggen. Eén van hen is Uwe Poth. Reizen is een belangrijk thema in het werk van deze kunstenaar. In olieverfschilderijen, collages en tekeningen neemt Poth bezoekers mee naar diverse steden in Europa. Bijzonder onderdeel in de tentoonstelling zijn de 1-hour reisverslagen die hij in diverse steden maakte. Bij deze vorm van werken maakt de kunstenaar een uur lang elke minuut een nieuwe schets van de omgeving.

Op drie dagen in april biedt Museum Flehite de mogelijkheid om Uwe Poth te ontmoeten en nader kennis te maken met zijn schilderijen en tekeningen. De kunstenaar zal daarbij niet alleen vertellen over zijn werk, maar deelnemers gaan ook zelf met potlood en papier aan de slag om samen met hem een impressie te maken van een wandeling door het historische Amersfoort.
De middag wordt afgesloten met een drankje in het Museumcafé.

Programma     
13:00 uur:  Ontvangst in het museum met koffie/thee en iets lekkers
- Uwe Poth neemt deelnemers mee  op reis door zijn werk in de tentoonstelling
- Deelnemers maken samen met de kunstenaar een wandeling door de historische binnenstad van Amersfoort en maken net als hij elke minuut een schets van wat zij zien.
ca. 15:00 uur:  Afsluiting in het museum met een drankje 

Praktische informatie 
Data:  zondag 7 april, vrijdag 12 april of vrijdag 19 april
Tijd: 13.00 - 15.00 uur
Aanmelden:  info@museumflehite.nl  o.v.v.  ‘ontdekkingsreis met Uwe Poth’ plus gewenste datum. 
Kosten:  € 29,50 p.p.  (inclusief koffie/thee en iets lekkers bij ontvangst en drankje bij de afsluiting, inclusief tekenmaterialen)
Prijs voor Museumkaarthouders: € 23,-