• 'Eigen weg'

    Willem-Jan van der Steen, student Jaaropleiding

Open Dag bij Fotoschool Keistad aan Arnhemseweg

19-01-2018, 08:40 | Lezersnieuws | Gerard Oonk

Fotoschool Keistad begint binnenkort aan een nieuw cursusseizoen, met alweer een uitgebreider lesprogramma. Eigenaar Sander Ruijg nodigt iedereen uit die belangstelling heeft om kennis te komen maken met de docenten en het opleidingscentrum. De deuren van de studio's zijn open op zaterdag 27 januari.

Fotoschool Keistad staat bekend om de praktische aanpak. Ruijg: "Natuurlijk vertel ik graag een stukje theorie, maar je leert het meest van gewoon te doen. Er wordt tijdens de cursussen veel tijd ingeruimd om aan de slag te gaan."

"Ik moedig iedereen aan -óók voor de Open Dag- om de eigen fotocamera mee te nemen en foto's te maken in de studio's van Fotoschool Keistad. Daarnaast vinden we het leuk om samen foto's te bespreken. Het zou geweldig zijn als bezoekers hun eigen werk laten zien."

Ruijg zegt: "Fotografie draait niet in de eerste plaats om de apparatuur. Je moet vooral goed leren kijken en iets begrijpen van beeldtaal. De techniek is alleen maar een hulpmiddel. We hebben hier op de fotoschool cursussen voor beginners en gevorderden. We geven ook uitleg over softwareprogramma's, zoals Photoshop en Lightroom. En er zijn twee jaaropleidingen voor mensen die misschien wel fotograaf van beroep willen worden."

Het lessenpakket van Fotoschool Keistad is dit seizoen verder uitgebreid. Er is bijvoorbeeld een cursus InDesign voor iedereen die graag foto's, tekst en illustraties wil combineren tot een drukklare publicatie. Ook nieuw is de Jaaropleiding Vakfotograaf voor fotografen die nóg beter in staat willen zijn volledig zelfstandig te werken.

De fotografie-opleiding is gevestigd aan de Arnhemseweg 6 in Amersfoort, naast de Plus Supermarkt. De Open Dag wordt gehouden op zaterdag 27 januari. De studio's zijn toegankelijk van 10.00-17.00 uur. Meer informatie is te vinden op FotoschoolKeistad.nl.