Open Dag Naaktrecreatie al meer dan een halve eeuw een begrip in Nederland

16-05-2019, 10:32 | Lezersnieuws | Nathalie

BlootGewoon! opent haar deuren tijdens de Open Dag Naaktrecreatie op 26 mei 2019

Zondag 26 mei ben je vanaf 11:00 uur van harte welkom bij NFN Open & Bloot op de Vlasakkerweg 48 voor informatie over bloot recreëren en vakantiebestemmingen in binnen- en buitenland. Nog nooit bloot gerecreëerd, maar wel nieuwsgierig? Je bent van harte welkom om – gekleed! – al je vragen aan ons te stellen. Een hapje en drankje staan voor je klaar!

Maak er een leuke dag uit van met de gratis stadswandeling met een echte Amersfoortse Gids, welke afgesloten kan worden met een borrel en geniet na met een fikse korting op de avondentree van sauna’s in de buurt. Meld je aan via BlootGewoon.nl want het aantal plaatsen voor de stadswandeling is beperkt én dan zorgen we dat er een goed gevulde goodiebag voor je klaar staat.

Volledig ontspannen en alles loslaten gaat voor sommige mensen het best zonder kleren. Heel vaak is dat op het strand of in de sauna, maar dat kan ook op campings en verenigingsterreinen in binnen- en buitenland. In Nederland zijn er geweldige plekken waar je (al is het maar voor één dag) alles van je af mag werpen.

Voor ruim 2 miljoen Nederlanders is bloot gaan heel gewoon en de fijnste manier om echt los te komen van de dagelijkse stress. Vaak zeggen ze: ‘Als je dat gevoel van de zon en de wind op je blote huid als je net gezwommen hebt eenmaal kent, dan wil je daarna nooit anders meer.”

Wij kunnen ons voorstellen dat iemand voor een eerste keer bloot recreëren vol zit met vragen. Denk aan: Ging je als kind ook al naar blootcampings? Vertel je dit aan collega’s, vrienden, buren en familie? Hoe ga je om met vakantiefoto’s? Kom je weleens bekenden tegen? En nog veel meer.

Om antwoord te krijgen op al je vragen, openen belangenorganisatie NFN Open & Bloot en haar ruim 60 aangesloten verenigingen hun deuren om jou kennis te laten maken met naaktrecreatie. Op www.natuurlijknfn.nl vind je alle locaties die mee doen om met mensen in gesprek te kunnen voor wie bloot al heel gewoon is.