• vlnr Izhar Elias, Henriette Feith, Levan Tskhadadze - Three of a kind

    Jeroen Kuys

Opmerkelijke musici in een bijzondere combinatie: Three of a kind...?

11-10-2017, 15:00 | Lezersnieuws | Music on Chairs

Toonaangevende musici in de bijzondere combinatie klarinet, sopraan en gitaar openen met het programma 'Three of a kind…?' de concertserie 'Music on Chairs'. Met Izhar Elias, internationaal geroemd gitarist en winnaar van de Nederlandse Muziekprijs. Klarinettist Levan Tskhadadze, één van de meest invloedrijke jonge musici van Georgië. En sopraan Henriette Feith, initiatiefneemster van Music on Chairs. Zij brengen een afwisselend programma van klassiek romantisch werk, hedendaags repertoire, opzwepende Georgische muziek, Italiaanse operavariaties en Sefardische melancholie.

Het concert vindt plaats op zondag 15 oktober om 15.00 uur in de sfeervolle ambiance van het 15e-eeuwse stadsklooster de Marienhof, Kleine Haag 2, Amersfoort.

ONGEWONE COMBINATIE

De combinatie gitaar en klarinet is vrij ongewoon in de klassieke muziek, maar klinkt bijzonder mooi óok met een zangstem erbij. Het is een recept voor een afwisselend programma. Verschillende combinaties en stijlen passeren de revue tijdens het concert. Schubert liederen met gitaar, Schumann duetten waarbij de klarinet de tweede zangstem speelt, onbekende Vocalises van Vaughan Williams voor zang en klarinet. Italiaanse opera melodieën en arrangementen van Sefardische liederen. Maar ook een stuk dat oorspronkelijk voor de combinatie gitaar en klarinet werd geschreven: Like Black Snow, van de Amerikaanse componist Frank Wallace. Daarnaast een eigen transcriptie van Izhar Elias van de Fantasia su motive del "Rigoletto" van Luigi Bassi. Ook zijn de haast filmische Miniaturen van de Georgische componist Giya Kancheli te horen, ditmaal dus niet door piano en viool, de oorspronkelijke instrumentatie.

KAARTEN

Kaarten voor het concert zijn a € 19,50 (€10,- voor jongeren) online te bestellen via musiconchairs.nl, info@musiconchairs.nl of 06 52 62 85 97.

MUSIC ON CHAIRS

Music on Chairs organiseert korte, oorspronkelijke vocale kamermuziek concerten in uiteenlopende stijlen en bezettingen. De concerten worden gegeven door professionele instrumentalisten en zangers en zijn vrijwel altijd speciaal door Music on Chairs bij elkaar gebracht. Music on Chairs is een Amersfoorts initiatief.