• Jan J. van den Berg

Orgelconcert Rusthof door oud-Amersfoorter

07-01-2016, 14:40 | Lezersnieuws | Jaap Ketel organisator

Oud Amersfoorter Jan J. van den Berg, met als registrant Hans van Haeften, speelt op zondag 10 januari op het Rusthof Orgel bekende melodieën van klassieke componisten maar ook eigen vertolkingen van bekende psalmen.

De in Amersfoort geboren van den Berg heeft een lange muzikale loopbaan gehad, die hem direct na de oorlog via een opleiding o.a. in de St. Joriskerk en het Conservatorium in Amsterdam al een vaste aanstelling in de Gereformeerde kerk van Amersfoort gaf. Tegenwoordig is hij vaste organist van de Remonstrantse kerk in Delft, waar hij ook elk jaar een reeks concerten geeft. Maar veel Amersfoorters zullen hem nog van herinneren van muziekles en ook als dirigent van diverse Amersfoortse koren.

Nog steeds is Jan J. van den Berg een actief musicus, geeft concerten, waarbij de muziek van zijn grote en geliefde leermeester Adriaan C Schuurman een vaste plaats heeft en ook zijn jaarlijkse Bachherdenking geniet grote bekendheid!

Van den Berg schreef werken, niet alleen voor orgel (waarbij koraalbewerkingen, de boventoon voeren) maar ook voor viool, fluit, piano enz.

Vertolking op het Blankorgel in Aula 1 van Rusthof van de componisten Schuurman en Bach zullen beide hoogtepunten zijn in het programma dat van den Berg a.s. zondagmiddag om 15.00 uur op dit orgel in Rusthof aan de Dodeweg, Leusden ten gehore gaat brengen.

Meer informatie: www.leusdenorgelconcert.nl