• Foto: v.l.n.r.: Adjudant Harry, Hofdame Yvonne en rechts: Prins KC (Kees van Dijk)

    Guus Onland

Prins KC is ploegleider tijdens de Tour de Faam!

11-11-2017, 10:10 | Lezersnieuws | Paul van Gelderen

Op vrijdag 10 november presenteerde de jubilerende Carnavalsvereniging De Hooge Narren haar nieuwe Prins en Hofhouding. De 45e Prins der Hooge Narren is Prins KC! Hij wordt bijgestaan door zijn broertje Adjudant Harry en de Hofdames zus Yvonne en nichtje Mirte.

Het carnavalsmotto voor dit seizoen luidt: "JUBILEUM TOUR DE FAAM".

Prins KC is de enige echte Kees van Dijk! Kees, lid sinds 1987 nestor van de vereniging, zal de vereniging voor de vierde keer (!) door het carnavalsgedruis loodsen. Kees stond eerder aan het roer in 1988 als Prins Kees, in 1998 als Prins Borrelnoot en in 2007 mocht hij het 33-jarige jubileum leiden als Prins Hattrick. Kees is groot liefhebber van de wielersport, in het bijzonder van de Tour de France. Het motto "Jubileum Tour de Faam" is dus een logische keuze!

Aan ervaring geen gebrek, want Kees' jongere broer staat aan zijn zijde als Adjudant Harry. Deze oud-Prins weet eveneens van wanten. Dit jaar zijn er maar liefst twee hofdames. Beide dames zijn "Van Dijkjes". Tijdens de Prinsenwissel maakten we kennis met Hofdame Mirte, de dochter van Harry. Tijdens het carnavalsweekend komt er een bijzondere hofdame bij: vanuit Canada wordt dan Hofdame Yvonne overgevlogen, één van de zussen van Kees & Harry.

Prins KC werd tijdens de Prinsenwissel (de vrijdagavond van het jubileumweekend) ludiek gepresenteerd. Veel verenigingen en toeschouwers waren getuige van een heuse wielerronde op de Hamseweg. Toen de hele stoet binnen was, werd alleen nog de gele truidrager gemist. Natuurlijk was dit Kees van Dijk! Wij werd op een fiets, bovenop een auto, met veel bombarie naar de Faam gereden als Prins KC. Na de officiële plichtplegingen volgde een goed feest, onder andere opgeluisterd door een éénmalig rentree van de BEBO-disco!