• Daan Laseur poseert in zijn nieuwe showroom.

    Dave van Overbeek

Pronto introduceert high-speed bikes van Stromer

15-11-2017, 20:00 | Lezersnieuws | Balt Gmelig

Daan Laseur is met zijn bedrijf Pronto aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Naast de scooters waarmee de Amersfoorter al vanaf 2008 zijn brood verdient, verkoopt hij sinds kort de snelle e-bikes van het Zwitserse merk Stromer. Daarnaast was het bedrijf de afgelopen jaren al volledig overgegaan van haar eigen label scooters naar de Italiaanse scooters van Piaggio en Vespa.

De scooterspecialist heeft een deel van zijn pand aan de Amsterdamseweg 122 opgeofferd om de nieuwste aanwinsten van zijn onderneming te kunnen tonen. In de showroom kunnen de klanten met de vijf beschikbare modellen (ST1, ST1X, ST2, ST2S en ST5) van Stromer kennis maken. De high speed pedelecs (snelle elektrische fietsen met een maximum snelheid van 45 km per uur) zijn vooral voor het woon-werk verkeer een uitkomst. De gebruikers van een Stromer e-bike hebben minder last van files en zijn daardoor snel op de plaats van bestemming, bijvoorbeeld hun werk of klanten binnen de stad.

De fietsen zijn in Amersfoort alleen in de zaak van Laseur verkrijgbaar, voor prijzen vanaf zo'n 2999 euro. Pronto biedt haar klanten de mogelijkheid een week lang een Stromer gratis te testen. Daarnaast wordt door Pronto kosteloos bij bedrijven een Stromer promotietent met enkele HS-bikes geplaatst om werknemers kennis met de tweewielers te laten maken en uitleg hierover te ontvangen. Door enkele Stromers beschikbaar te stellen voor hun medewerkers kunnen bedrijven zelf met een fleet management app via de ingebouwde GPRS de HS-bike lokaliseren en de beschikbaarheid voor overige medewerkers inzichtelijk houden.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld de subsidies, financieringsmogelijkheden en investeringsaftrek voor ZZP'ers en ondernemers kan de site www.prontoscooters.nl geraadpleegd worden.