• Wandelaars Amersfoortse Reddingsbrigade

    Luuk Tondeur
  • Gezonken bijboot

    Hidde de Muinck Keizer

Reddingsbrigade drie keer in actie tijdens promotie 100 jarige bestaan

23-05-2019, 00:22 | Lezersnieuws | Bas

Vanavond voeren er twee reddingsboten van de Amersfoortse Reddingsbrigade op de Eem in Amersfoort ter promotie van hun vandaag 100 jarige bestaan. De promotie was gericht naar de wandelaars van de Avondvierdaagse in Hoogland. De Reddingsbrigade kwam tijdens de promotie maar liefst drie keer in actie.

Een groep wandelaars van de Reddingsbrigade liep voorop in het kader van hun jubileum en zou paralel worden begeleid door de twee reddingsboten. Vlak voordat de groep van de Reddingsbrigade aan kwam lopen trof één van de twee boten een op drift geraakt en half gezonken bijboot aan. Doormiddel van een sleep is de bijboot geborgen. De eigenaar van de boot is niet aangetroffen.

Nadat de wandelaars van de Reddingsbrigade voorbij waren werd één van de boten gewenkt door wandelaars van de avondvierdaagse aan wal. Een wandelaar was ongelukkig in botsing gekomen met een mobiel object. Niet veel later werd de boot wederom gewenkt, dit keer voor een botsing tussen een fietser en een wandelaar. Bij beide slachtoffers is door de bemanning eerste hulp verleend, één van de wandelaars is geadviseerd langs de dokter te gaan ter controle. De avondvierdaagse ondervond geen oponthoud door de verschillende acties.