• Foto: Same Same

    Same Same

Reis naar Nimmerland in 'Peter Pan: Het echte verhaal'

30-09-2016, 13:21 | Lezersnieuws | Flint

Na succesvoorstellingen als 'Narnia de Musical', 'Kruistocht in Spijkerbroek', 'Oorlogswinter de Musical' en 'De Tovenaar van Oz', presenteert het Nationaal Jeugd Musical Theater de nieuwe Nederlandse musical 'Peter Pan: Het echte verhaal'. Peter, Wendy en Tinkerbel staan 8 oktober op het podium van Flint. De voorstelling is voor 6+.

Peter Pan is gebaseerd op het wereldberoemde boek van J.M. Barrie uit 1904. In het oude Londen woont de familie Darling. Wendy leest haar broertjes John en Michael iedere avond voor. De verhalen laten de Darlings dromen over hun eigen fantasie-eiland: Nimmerland. Op een avond vliegen Peter en zijn elfje Tinkerbel de slaapkamer van de Darlings binnen. Peter neemt de kinderen mee en vliegt samen met ze naar Nimmerland. In deze wondere wereld ontmoeten zij de Verloren Jongens en staan ze oog in oog met wrede piraten, bloeddorstige zeemeerminnen en heldhaftige indianen.

In het verhaal komen onder andere de thema's vriendschap, verlangen, verantwoordelijkheid, opgroeien en volwassen zijn langs. Speciaal voor de voorstelling is er een nieuwe tekst geschreven en heeft Elise Berends, onder andere bekend van 'Tarzan', 'Mamma Mia!' en 'Zorro', de muziek gemaakt.

Alle voorstellingen van Nationaal Jeugd Musical Theater zijn voor en door kinderen gemaakt. De musicalschool richt zich op kinderen van 3 tot 18 jaar.

Kaarten voor deze voorstelling kunnen besteld worden op www.flint.nl.