• Rockbook van On The Rocks

    Sabine Metz

On the Rocks wint MKB Export Award

04-04-2018, 15:29 | Lezersnieuws |

Het Amersfoortse On The Rocks heeft met Rockbooks, notitieboeken van duurzaam steenpapier, de MKB Export Award  2017 gewonnen. De prijs werd op 29 maart uitgereikt door MKB Nederland, TNT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in samenwerking met Language Institute Regina Coeli.

De jury is onder de indruk van de missie en visie van Anne Pleun van Eijsden (29), oprichtster van On The Rocks, die met de Rockbooks gemaakt van steenpapier “duurzaamheid en kwaliteit combineert tot een bijzonder en internationaal kansrijk product”.

De start-up, tevens B Corporation gecertificeerd, produceert de Rockbooks van steenpapier in Nederland onder zo duurzaam mogelijke omstandigheden. Van Eijsden hoopt een verandering teweeg te brengen in de papier- en stationery industrie door de cradle-to-cradle gecertificeerde papiersoort in de vorm van een aantrekkelijk en hoogwaardig product op de markt te zetten. Zowel nationaal, als internationaal.

“On The Rocks is klaar voor een stap naar het buitenland. Met dit Dutch design Rockbook willen we zo snel mogelijk de grens over, startende in Frankrijk. We brengen dit duurzame kwaliteitsproduct naar de rest van de wereld, en dragen zo de oer-Hollandse geest van innovatie en kwaliteit op een moderne en verantwoorde manier uit,” aldus van Eijsden.

Met de MKB Export Award wint On the Rocks een transporttegoed van TNT ter waarde van €15.000, een jaar lidmaatschap van MKB-Nederland, een taaltraining naar keuze bij Language Institute Regina Coeli en een Zakenpartnerscan van RVO.nl. Het bedrijf uit Amersfoort laat in de eindronde van de verkiezing Charly’s all is fair (Schiedam), Covergreen (Holten) en Fruitfunk (Den Bosch) achter zich. In totaal hadden bijna 100 bedrijven zich voor de MKB Export Award aangemeld.