• John Zielman

    Melanie Popken

Rootzstock meets John Zielman bij Observant

06-09-2018, 11:45 | Lezersnieuws | Floor

De Amersfoortse band Rootzstock nodigt een keer per maand bijzondere gastartiesten uit om met hen op te treden bij Stadscafé de Observant. Woensdag 19 september is dat John Zielman. Alle denkbare en ondenkbare popcovers worden gebracht in een akoestisch jasje. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00.

Wanneer ben je singer-songwriter,  muzikant,  artiest, of gewoon iemand die zijn eigen liedjes zingt? John Zielman vindt het lastig om zichzelf in één van deze hokjes te plaatsen.

Hij speelt gitaar, piano en bas, schrijft muziek, niet alleen voor hem zelf, in zijn eigen genre maar ook in verschillende stijlen voor andere artiesten. John voelt zich thuis bij het schrijven, produceren van liedjes en het arrangeren daarvan.

Als beginnend muzikant, onder invloed van Brit-Pop,  in de jaren ‘60, waren het The Beatles, The Kinks, en The Stones die hem inspireerde. Niet echt gretig om zelf te zingen, vond hij het prettiger om zangers of zangeressen in de spotlight te zetten en zelf op de achtergrond te blijven en de koortjes voor zijn rekening te nemen.

Na een jaar of 25 in Australië te hebben gewoond keerde hij, met een koffer vol liedjes, in 2001 terug naar Nederland. Hij zocht zijn muzikanten maatjes op om met de band  ‘John Zielman and the Selves’ een album te maken. Ondertussen zijn er veel liedjes bij gekomen, heeft hij verschillende bandjes gevormd, nog meer liedjes geschreven, en waren ‘JZ and the Selves’, met hun show ‘Tales From Down Under’ te zien en horen op vele podia en theaters.

Het is een poosje wat stil geweest rond John Zielman maar hij heeft zeker niet stil gezeten. Hij heeft een berg nieuwe liedjes geschreven en is begonnen aan een nieuw project onder de naam No Heroes, Just Gurus waarin eigen werk wordt gecombineerd met covers, van artiesten die John inspireren.

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl