• Kees van den Vendel overhandigt cheque aan Aart Veldhuizen

    Burgerweeshuis

Rotary Amersfoort-regio kookt 3600 euro voor vakantiefonds Burgerweeshuis

07-05-2017, 12:01 | Lezersnieuws | joost gruijters

Het Burgerweeshuis Amersfoort kan dankzij een gift van Rotaryclub Amersfoort-regio dit jaar een extra aantal gezinnen in achterstandssituaties een vakantie aanbieden. Een recente kookactie in samenwerking met eetcafé De Proeverij bracht ruim 3600 euro op.

Het Burgerweeshuis Amersfoort zet zich al bijna vijfhonderd jaar in voor kinderen in achterstandssituaties. In de praktijk van vandaag zijn dat kinderen in éénoudergezinnen die in hun ontwikkeling worden bedreigd. Zij ontvangen jaarlijks enkele financiële bijdragen voor onder andere kledingaankopen. Omdat het per definitie gaat om gezinnen met financiële problemen, is op vakantie gaan een onbekende luxe. Sinds enkele jaren probeert het Burgerweeshuis jaarlijks een aantal gezinnen een vakantie aan te bieden. Het gaat daarbij om een weekje in een Nederlands vakantiepark.

Meer aanvragen

In de afgelopen jaren is het aantal aanvragen voor steun door het Burgerweeshuis zeer sterk toegenomen. Daardoor raakt de financiering van de vakanties in de knel. Rotaryclub Amersfoort-regio is al langere tijd betrokken bij de vakantieactie van het Burgerweeshuis. Zo rijden Rotarians 'taxidiensten' naar de vakantieparken omdat een treinkaartje voor de meeste gezinnen te duur is. Om de vakanties ook in financiële zin mogelijk te maken, is de opbrengst van het jaarlijkse 'Vijf Euro-diner' bestemd voor dit doel.

Vandaag overhandigde Rotaryvoorzitter Kees van den Vendel een cheque van € 3600 aan mr. Aart Veldhuizen, voorzitter van het Burgerweeshuis. Dat gebeurde in de Regentenkamer van de Marienhof; de plek waar het bestuur van het Burgerweeshuis al honderden jaren vergadert. Tot 1930 was in de Marienhof het Amersfoortse weeshuis gevestigd.