• Droom Barrie Stevens komt uit in samenwerking met Amersfoortse RTL Talent Academy

    vrij van rechten

RTL Talent Academy lanceert nieuwe musicalopleiding met Barrie Stevens

14-11-2017, 15:50 | Lezersnieuws | Ida Bromberg

De RTL Talent Academy in Amersfoort lanceert Broadway Talents, een nieuwe opleiding voor jongeren met ambities op het gebied van musicaltheater, in samenwerking met Barrie Stevens.

Na zijn carrière als danser, acteur, choreograaf en regisseur van vele televisieshows en musicals was Barrie Stevens grootste droom een eigen academie om jonge talenten zeer professioneel op te leiden. "Het is meer dan bijzonder dat ik deze kans nu krijg."

Directeur André Pouwer van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy uit Amersfoort: "Wij dagen jongeren al vijf jaar lang uit zichzelf optimaal te ontwikkelen, ook op het gebied van persoonlijke en sociale vaardigheden zoals zelfvertrouwen, samenwerken en doorzetten. Nu bieden wij iets extra's: een gedisciplineerde en vakbekwame omgeving voor jonge talenten die willen uitgroeien tot professionele performers."

Stevens neemt zijn Engelse achtergrond mee als artistiek directeur van Broadway Talents. In Nederland is musical geen way of life, zoals in Engeland, zegt hij en daar brengt hij graag verandering in. "In Londen draait nu de musical Matilda op een cast van bijna uitsluitend kinderen. In alle opzichten zo briljant. Die ontzettende passie en liefde voor het vak die je daar ziet, breng ik graag over op de jeugd in Nederland. Ook hier hebben we absoluut voldoende jonge talenten."

Vanaf februari is er de kennismakingscursus Broadway Talents PreView, het eerste lesjaar start in september. Stevens verzorgt zelf de acteertrainingen.

De eerste selectiedag voor Broadway Talents PreView is op 25 november. Pouwer en Stevens wijken voor deze nieuwe opleiding uit naar Amsterdam, waar zij kunnen beschikken over studio's bij het MBO College Zuid van het ROC van Amsterdam.

Alle informatie over inschrijven, audities en opleiding: www.broadwaytalents.nl.