• Gezond Bewegen bij Taekwondo Amersfoort

    Taekwondo Amersfoort

Ruim driehonderd kinderen bewegen gezond bij Taekwondo

08-11-2018, 15:48 | Lezersnieuws | giorgio

Persbericht november 2018.

In schooljaar 2017/2018 hebben ruim driehonderd kinderen en jongeren kennis kunnen maken met een gezonde beweegstijl bij Taekwondo Amersfoort! Met name groep 7-8 basisschool en de brugklassers in het voortgezet onderwijs namen deel. 

Taekwondo Amersfoort heeft van ZonMw een subsidie ontvangen voor 2017-2019 om met het programma Vechtsport voor Iedereen van NIVM en onze kennnis van Taekwondo de jeugd gezond te laten bewegen.

Kinderen in de wijken Kruiskamp, Liendert en de Koppel, konden gratis deelnemen aan een workshop serie dat plezier in bewegen bevordert. Dit verzorgden we o.a. op de scholen Mavo Muurhuizen, De Kinderhof, De Wijde Wereld en De Windroos. Scholen hoefden alleen de lesruimte, tijd en leerlingen beschikbaar te stellen.

De workshop serie van 6 lessen gaf een introductie van wat Taekwondo is en in het bijzonder hoe wij dat geven. Hierin werden de thema’s; Vertrouwen, Samenwerken, Respect en Waardering behandelt.

Na de laatste workshop kregen deelnemers een strippenkaart waarmee ze vier keer gratis konden deelnemen aan de lessen binnen onze club. Zo werden ze gestimuleerd blijvend te bewegen. 

Ook in het schooljaar 2018/2019 hebben we nog ruimte om andere scholen ons project Gezond Bewegen bij Taekwondo Amersfoort gratis aan te bieden. Zie voor meer informatie onze website www.taekwondo-amersfoort.nl