Samen stoppen met roken? Meer kans van slagen!

17-01-2017, 11:41 | Lezersnieuws | Aty de Jong

Ongeveer een kwart van de volwassenen rookt en een groot deel van hen zou graag willen stoppen. Maar stoppen met roken is moeilijk zo leert de ervaring. Voor wie daarbij een extra steuntje in de rug goed kan gebruiken, start op maandagavond 13 februari in dorpshuis De Neng in Hoogland de groepstraining 'Rookvrij! Ook jij?'.

'Rookvrij! Ook jij?', georganiseerd door SineFuma, is één van de hoogst scorende ondersteuningsmethoden om te stoppen met roken. De succesfactoren van deze training zijn het stoppen in groepsverband in combinatie met deskundige begeleiding en het gebruik van medicijnen en/of nicotinevervangers.

82% rookvrij

De training bestaat uit zeven bijeenkomsten van anderhalf uur op maandagavond. Na twee weken voorbereiding stoppen de cursisten bij de derde bijeenkomst samen met roken. Omdat iedereen tegelijk stopt, werkt dat erg motiverend. 82% van de deelnemers is na afloop van de cursus rookvrij. De groepstraining wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars volledig vergoed. Het eigen risico kan wel van toepassing zijn.

Data en aanmelden

De training start op maandag 13 februari van 19.30-21.00 uur, in dorpshuis De Neng, Engweg 7 Hoogland. De zevende en laatste bijeenkomst is op maandag 3 april. In de krokusvakantie is er geen cursus. Aanmelden kan tot 6 februari via www.rookvrijookjij.nl, door een mailtje te sturen naar: info@rookvrijookjij.nl of door te bellen naar (076) 88 95 1 95.