Sint-Joriskerk's culturele en kunstzinnige zomeropening!

21-04-2018, 09:44 | Lezersnieuws | Ro?lle

De Sint-Joriskerk opent haar deuren van mei tot oktober voor een culturele en kunstzinnige zomeropening! Er is deze zomer namelijk meer te zien dan de mooie buitenkant van het imposante bouwwerk. Zo kan je het gebouw bekijken van dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur voor 1 euro (folder met uitleg inbegrepen). Kinderen t/m 12 jaar gratis. Kom jij ook eens binnenkijken?

Ook zijn er verschillende exposities te bezichtigen, allemaal binnen het thema “2018, Europees Jaar Cultureel Erfgoed”. De aftrap wordt gedaan door Jip Wijngaarden met haar tentoonstelling “De Joodse Weg” van 2 mei tot en 29 juli. Amersfoortse kunstenaars zullen schitteren van 31 juli tot 6 september in de expositie “Tijd en Eeuwigheid”. Marco Boer zal aquarellen van orgels in monumentale kerken exposeren van 8 september tot 20 oktober. Tegelijkertijd is er ook de fototentoonstelling “Cas Oorthuys in Amersfoort” te bewonderen.

De kunstexposities zullen officieel worden geopend op dinsdag 1 mei om 16:00 uur. Burgemeester Bolsius zal tijdens de opening ingaan op het thema “2018, Europees Jaar Cultureel Erfgoed”. Hij zal de tentoonstellingen openen, met als eerste in de reeks “De Joodse Weg” van Jip Wijngaarden. Kees van der Staaij zal tevens spreken over het 70 jaar bestaan van de Staat Israël en Jip Wijngaarden zal een van haar werken toelichten. De expositie zal onder het genot van muzikaal intermezzo worden geopend.

Adres: de Sint-Joriskerk, Hof 1, 3811 CJ Amersfoort. Meer informatie op: www.verhuurjoriskerk.nl Daar is ook te vinden op welke dagen de Sint-Joriskerk is gesloten in verband met verhuur.