• De regenboog in actie

    Margriet Schuringa
  • Winnaars bij de Bovenbouw

    Schaakvereniging Hoogland

Spannende wedstrijden bij het Schoolschaaktoernooi van Schaakvereniging Hoogland

08-02-2018, 16:41 | Lezersnieuws | Margriet Schuringa

Ook dit jaar organiseerde Schaakvereniging Hoogland het Schoolschaaktoernooi voor leerlingen van de Amersfoortse Basisscholen. Door deelname aan het toernooi op 24 en 31 januari en 7 februari konden de leerlingen ook punten verdienen voor het klassement van de Amersfoortse schoolsportkampioenschappen.

De eerste dag van het schoolschaaktoernooi was het de beurt aan de Middenbouw. Tien teams van diverse basisscholen deden mee aan de wedstrijden waarbij in de poulefase vijf ronden werden gespeeld. In poule A waren de wedstrijden zeer spannend: er vielen veel gelijkspelen en als een team won of verloor dan was het nipt. Vier van de vijf teams hadden zicht op de eerste twee plaatsen. Uiteindelijk werd het team DaVinci 1 eerste in deze poule. Ook in poule B eindigde de top 3 dicht bij elkaar. Het team Aloysius 1 eindigde uiteindelijk op de eerste plaats in deze poule. Ook tijdens de beide kruisfinales waren de teams aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk ging het team van de Horizon er met de eerste prijs vandoor, gevolgd door DaVinci 1. Aloysius 1 werd knap derde.

Nadat op 31 januari 27 teams uit de Bovenbouw de voorronden had gespeeld mochten er woensdag 7 februari uiteindelijk 10 teams meedoen aan de finalewedstrijden. In de eerste vier ronden op deze finaledag gingen de partijen heen en weer. Alleen het team van de Regenboog liet de tegenstander telkens het nakijken: ze wonnen vier keer achter elkaar. De loting voor de vijfde ronde was belangrijk. De Regenboog won met 4-0 de vijfde ronde waarmee ze oppermachtig kampioen werden! Daarachter was de tweede plaats belangrijk: Aloysius 1 speelde tegen de Horizon 1. Aloysius won die wedstrijd met 3-1 en pakte daarmee de tweede plaats. DaVinci 1 ging aan het eind van de middag met de derde plaats naar huis. De nummers 1, 2 en 3 van het toernooi voor de Bovenbouw mogen op 10 maart deelnemen aan het regionale SGS Schoolschaapkampioenschap.